Θερινές εκπτώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Θερινές εκπτώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Εκπτώσεις διαφημίζονται σε βιτρίνες καταστημάτων στην οδό Ερμού, Αθήνα, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019. Ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν ώς το Σάββατο 31 Αυγούστου οι φετινές τακτικές θερινές εκπτώσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις, προσφέροντας στους καταναλωτές ευκαιρίες για σημαντικές προσφορές στα καταστήματα. Οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων που διαφημίζουν αλυσίδες και μεμονωμένα καταστήματα στο λιανεμπόριο, ειδικά για συγκεκριμένα είδη. Οι θερινές εκπτώσεις του 2024 θα διαρκέσουν από την πρεμιέρα τους στις 8 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται η ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών καθώς και από άλλους εμπορικούς συλλόγους μεγάλων πόλεων όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Στις ανακοινώσεις θα γνωστοποιηθεί ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, μαζί με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας. Συνήθως, τα καταστήματα είναι ανοιχτά τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, που φέτος είναι η 14η Ιουλίου, με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θερινές εκπτώσεις 2024: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου αναφορικά με τις θερινές εκπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ακόλουθα:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: