Θυμάστε το Ice Bucket Challenge; Δείτε που πήγαν τα χρήματα

Θυμάστε το Ice Bucket Challenge; Δείτε που πήγαν τα χρήματα

Η Ένωση για την ΑΠΣ ανακοίνωσε 6πλάσια έσοδα. Που πήγαν αυτά τα χρήματα;

Τον περασμένο Αύγουστο, ολόκληρο το ίντερνετ «μπουγελωνόταν». Από CEO, μοντέλα, μέχρι τον Μπάρακ Ομπάμα αλλά και εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο δε δίστασαν να λουστούν με έναν κουβά νερό με παγάκια.

Ο λόγος για το Ice Bucket Challenge. Η πρόκληση ήταν απλή: οι συμμετέχοντες έριχναν έναν κουβά με παγωμένο νερό στο κεφάλι τους και πόσταραν το βίντεο στα κοινωνικά μέσα, προκαλώντας τρεις άλλους να κάνουν το ίδιο εντός 24 ωρών και να προχωρήσουν σε δωρεά στην Ένωση για την Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ΑΠΣ).

Που πήγαν, όμως, τα χρήματα; Προσέφεραν όλα τα άτομα χρήματα ή ήταν κάποιοι απλά ανέβασαν ένα «πιασάρικο» βίντεο;

Πόσα χρήματα απέφερε η εκστρατεία;

Η Ένωση για την ΑΠΣ (ALS Association) ανακοίνωσε το καλοκαίρι του 2014 πως η πρόκληση συγκέντρωσε το εντυπωσιακό ποσό των 115 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι συμμετέχοντες δώρισαν επίσης το ποσό των 13 εκατ. δολαρίων στα περιφερειακά παραρτήματα του σωματείου. Όπως μπορείτε να φανταστείτε , αυτού του είδους οι αριθμοί είναι πρωτοφανείς για την Ένωση που μέχρι τότε δεν είχαν συγκεντρώσει περισσότερα από 23,5 εκατομμύρια δολάρια (το ποσό που συγκέντρωσαν το 2013).

Πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί μέχρι στιγμής και σε τι;

Η ALSA αναφέρει ότι έχει δαπανήσει περίπου 47 εκατομμύρια, με τα δύο τρίτα του ποσού να έχουν πάει για ερευνητικούς ρόλους σε πέντε διαφορετικούς τομείς: την ανακάλυψη του γονιδίου , το μοντέλο ανάπτυξης της νόσου, τον εντοπισμό των βιοδεικτών, τις κλινικές δοκιμές και την ανάπτυξη φαρμάκων. Περίπου το 20 % των χρημάτων έχει δαπανηθεί για τις υπηρεσίες των ασθενών και της κοινότητας και το υπόλοιπο 11 % έχει πάει στην εκπαίδευση, την συγκέντρωση χρημάτων (fundraising) και άλλες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον COO του Charity Navigator, Tim Gamory, η ALSA υπήρξε πολύ προσεχτική με τον τρόπο που χειρίστηκε τα χρήματα και είναι άξια συγχαρητηρίων. Στο infographic φαίνεται αναλυτικά που πήγαν τα χρήματα.

 

Πηγή: Time.com