Τί αλλάζει άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτές είναι οι πρώτες του κινήσεις – Στη 1μμ τη Δευτέρα η ορκομωσία

Τί αλλάζει άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτές είναι οι πρώτες του κινήσεις – Στη 1μμ τη Δευτέρα η ορκομωσία
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλεί σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, σε καφέ στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναδιοργάνωση του κράτους, συγχώνευση υπουργείων και φορολογικές παρεμβάσεις ετοιμάζει ο νέος πρωθυπουργός.

Ευρεία επικράτηση της Ν.Δ. και αυτοδυναμία δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Singular Logic, σύμφωνα με τα οποία η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,8% και 158 έδρες στην επόμενη εξακομματική βουλή.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει αύριο στις 13:00.

Όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έτοιμο τον «οδικό χάρτη» των πρώτων ημερών για την κυβέρνησή του.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες κινήσεις αφορούν στη συγχώνευση τριών υπουργείων και αλλαγές στο φορολογικό.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η νέα κυβέρνηση να ανακοινωθεί τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και να ορκιστεί το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιουλίου.

Η Βουλή αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα ξεκινώντας τις εργασίες της την Τετάρτη 17 Ιουλίου, για να εκλέξει το νέο Προεδρείο της, ενώ την επομένη, Πέμπτη 18 Ιουλίου, αναμένεται να ξεκινήσει η ανάγνωση και συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τη σχετική ψηφοφορία να προγραμματίζεται για την Κυριακή 22 Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι η Βουλή θα λειτουργήσει χωρίς θερινά τμήματα, σε Ολομέλεια, ενώ θα διακόψει τις εργασίες της για το διάστημα 10-17 Αυγούστου.

Τα πρώτα νομοσχέδια που θα φτάνουν στην Ολομέλεια της Βουλής θα σκιαγραφούν το αναπτυξιακό πλάνο της «γαλάζιας» διακυβέρνησης.

Το πρώτο θα αφορά την αναδιοργάνωση του κράτους. Το δεύτερο θα είναι το φορολογικό, μαζί με μια σειρά από άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τοπική αυτοδιοίκηση, την ψήφο των ομογενών, τον νέο εκλογικό νόμο, την εκπαίδευση.

Μέχρι τον Οκτώβριο και μετά την ψήφιση του νέου Προϋπολογισμού, θα ακολουθήσει νομοσχέδιο με άμεση εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2020 και θα περιλαμβάνει τις πρώτες φοροαπαλλαγές, όπως μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, πρώτη μείωση του ΕΝΦΙΑ,  άμεση εναρμόνιση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Σεπτεμβρίου του 2019, έτσι ώστε όλα τα προϊόντα, και όχι μόνο τα μισά, να επανέλθουν στον συντελεστή του 13%.

Αυτές θα είναι κάποιες από τις κινήσεις  της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.