Τι απαντά η Intralot για τις φήμες που «χτύπησαν» τη μετοχή της

Τι απαντά η Intralot για τις φήμες που «χτύπησαν» τη μετοχή της
Photo:

Για αναιτιολόγητη συμπεριφορά κάνει λόγο η εταιρεία και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άμεσες κινήσεις.

Σε καταγγελία/αναφορά προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε η Intralot. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει πως, σε σχέση με την παρατηρηθείσα υπερβολική διακύμανση της τιμής της μετοχής, η Intralot επιθυμεί να διευκρινίσει ότι η σημερινή διακύμανση της τιμής τής μετοχής είναι αναιτιολόγητη, «καθότι δεν υποστηρίζεται από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και του ομίλου ή οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη ή γεγονός και, κατά την εκτίμησή μας, οφείλεται σε ανυπόστατες φήμες».

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων, με στόχο την προάσπιση της φερεγγυότητας και αξιοπιστίας της έναντι τέτοιων ανυπόστατων φημών και την υπεράσπιση των συμφερόντων της και των επενδυτών της.

Συγκεκριμένα, «πέραν των ανωτέρω και για λόγους πληρότητας», η Intralot επισημαίνει τα εξής:

«- Η εταιρεία μας συνολικά ακολουθεί μία απόλυτα διαφανή πολιτική ενημέρωσης των ελεγκτικών αρχών, των μετόχων και του επενδυτικού κοινού, γενικότερα. Η οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας και του ομίλου περιγράφονται αναλυτικά και με απόλυτη διαφάνεια στις πρόσφατα δημοσιευμένες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου, στα ενημερωτικά δελτία, στις παρουσιάσεις των επενδυτών, καθώς και σε όλα τα στοιχεία που έχουμε γνωστοποιήσει στο επενδυτικό κοινό και είναι στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας μας.

– Η Intralot έχει πρόσφατα υποβληθεί σε επιπρόσθετους και εκτεταμένους ελέγχους των οικονομικών στοιχείων της, στο πλαίσιο των αυστηρών προϋποθέσεων που απαιτούνται από το διεθνές τραπεζικό σύστημα για την έκδοση εταιρικών ομολόγων στη διεθνή αγορά.

– Οι εταιρείες του ομίλου υποβάλλονται τακτικά σε αυστηρούς ελέγχους, στο πλαίσιο των διεθνών διαγωνισμών διεκδίκησης και υλοποίησης μακροχρόνιων έργων στο εξωτερικό, που διενεργούνται από κρατικούς φορείς και αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στην επιβεβαίωση της χρημοτοοικονομικής φερεγγυότητας του ομίλου και στη δυνατότητα να πραγματοποιεί έγκαιρα τις απαιτούμενες σημαντικές επενδύσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επενδυτικό fund QCM, το οποίο προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις στον όμιλο Folli Folie, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη ελληνική εισηγμένη επιχείρηση εκτός από την Folli Folie, διαψεύδοντας την φημολογία που ενέπλεκε την Intralot.

Καθησυχαστικός ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Στο Ραδιόφωνο 24/7 μίλησε σήμερα σχετικά με την υπόθεση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Χαράλαμπος Γκότσης. και εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός.

«Το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν κινδυνεύει από την υπόθεση. Δεν έχει κινδυνεύσει από άλλα χειρότερα γεγονότα με πολλές εταιρείες. Εμείς ξεκινήσαμε τη δική μας έρευνα για αυτήν την υπόθεση που έχει διεθνείς προεκτάσεις. Από τη μια ζητήσαμε μέχρι αύριο να οριστεί μια τρίτη (ανεξάρτητη ελεγκτική) εταιρεία και να μας δώσει ένα πόρισμα. Παράλληλα ζητήσαμε το ίδιο το fund να προσκομίσει τα στοιχεία, στα οποία βασίστηκε», ανέφερε ο καθηγητής και σημείωσε ότι για όλα αυτά τα βήματα υπάρχει χρονικός προσδιορισμός, κάνοντας λόγο για ζήτημα ημερών.

«Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τον νόμο. Δεν πρόκειται να προστατέψουμε κάποιον που έχει παραβεί τον νόμο», υπογράμμισε ο κ. Γκότσης και δεσμεύτηκε ότι θα αποδοθεί στην υπόθεση άπλετο φως και ότι «αν υπάρξουν ευρήματα τα οποία θα ειναι επιβαρυντικά, θα υπάρξουν κυρώσεις. «Έχουμε το προσωπικό που μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε εξελίξεις», κατέληξε.