Τι διαφορετικό μπορείτε να φάτε το 2015

Τι διαφορετικό μπορείτε να φάτε το 2015

Οι συντάκτες του Fortune καταθέτουν τις προβλέψεις τους για τις πιο …εκκεντρικές γαστριμαργικές τάσεις της νέας χρονιάς παγκοσμίως.

Νέες γεύσεις, περίεργα πιάτα, έντομα και υποκατάστατα φαγητού είναι στη λίστα των νέων τάσεων στο φαγητό παγκοσμίως.

Το αμερικανικό Fortune σας τις παρουσιάζει ανάλογα με τον χαρακτήρα σας:

Αν είστε μερακλής
Τα γαστριμαργικά υβρίδια είναι πολύ της μόδας. Για παράδειγμα, δείτε την επιτυχία του συνδυασμού κρουασάν και ντόνατ σε ένα πράγμα, το κρόνατ. Πλέον, κυκλοφορεί και το Ράμνατ, αποτέλεσμα της ιδιοφυίας ενός 22χρονου φοιτητή στο UCLA. Πρόκειται για συνδυασμό του ramen burger (burger με κινέζικα noodles) και του κρόνατ. Όπως καταλαβαίνετε, οι ουρές στις καντίνες φέτος θα είναι τεράστιες.

 

Αν είστε οικολόγος
Τα έντομα είναι ήδη κομμάτι της διατροφής 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Όμως, για να τραφούν 9 δισεκατομμύρια – ο πληθυσμός του πλανήτη το 2050 -, ίσως χρειαστεί να γίνουν κομμάτι και της δικής σας διατροφής. Τα έντομα εκλύουν λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου απ’ ό,τι τα βοοειδή και απαιτούν λιγότερη τροφή. Ήδη, κάποιες startup χρησιμοποιούν γρύλους στο αλεύρι και στις μπάρες πρωτεϊνών τους.

 

Αν είστε λιτοδίαιτος
Το soylent, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά φέτος, σκοπεύει να σας προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, σε ένα ποτό. Αυτό είναι προφανώς κομμάτι της τάσης που θέλει να ικανοποιούνται με ταχύτητα αλλά και πληρότητα οι διατροφικές ανάγκες όσων δεν έχουν χρόνο για φαί. Το soylent θα γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους εργασιομανείς. Κι αν καταφέρετε να ξεπεράσετε την αίσθηση της γεύσης του – και τον κακό χαμό που θα προκαλέσει στην αρχή στο έντερό σας – δεν θα χρειαστεί να ξαναβάλετε στο στόμα σας πραγματικό φαΐ.

soylent-blended