Τι κάνει τα Windows 10 τόσο ξεχωριστά

Τι κάνει τα Windows 10 τόσο ξεχωριστά

Αν είστε χρήστες των Windows 7 ή 8.1, ο υπολογιστής σας θα δεχθεί σύντομα μία εντυπωσιακή αναβάθμιση.

Από την Τετάρτη τα Windows 10 αρχίζουν να προσφέρουν ό,τι πρέπει να προσφέρει ένα λογισμικό σε έναν υπολογιστή: ένα οικείο, ευχάριστο, εύχρηστο και βοηθητικό περιβάλλον εργασίας. Και το καλύτερο; Η αναβάθμιση είναι δωρεάν για όσους χρησιμοποιούν ήδη τα Windows 7 ή 8.1!

Η αλήθεια είναι πως στην Microsoft δούλεψαν για να κάνουν τα Windows 10 αυτό που είναι. Αρχικά έθεσαν δημόσια μία πιλοτική εκδοχή του νέου λογισμικού προκειμένου να λάβουν τις αντιδράσεις και τα σχόλια των χρηστών. Στη συνέχεια προχώρησαν σε αλλαγές βάσει αυτών και γι αυτό η εταιρεία είναι πεπεισμένη πως οι χρήστες θα λατρέψουν τα Windows 10. Μάλιστα, υπολογίζει πως ένα δισεκατομμύριο συσκευές θα διαθέτουν πλέον το νέο της λογισμικό μέσα σε διάστημα δύο-τριών ετών.

Τι κάνει, λοιπόν, τα Windows 10 τόσο ξεχωριστά;

Το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσετε είναι πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά οικείο περιβάλλον εργασίας. Διαθέτει μία επιφάνεια εργασίας και μία γραμμή εργαλείων, καθώς και ένα κουμπί έναρξης. Σε αντίθεση με τα Windows 8, οποιοσδήποτε έχει χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή την τελευταία δεκαετία θα νιώσει σαν στο σπίτι του.

Επίσης, τα Windows 10 είναι εμφανώς πιο καλαίσθητα από ό,τι οι προηγούμενες εκδόσεις. Τα εικονίδια, τα χρώματα, η επιφάνεια εργασίας, ακόμη και εικόνες της μπαταρίας ή του wi-fi είναι καλύτερα σχεδιασμένες και πιο προσεγμένες.

Αν και τα Windows 10 έχουν σχεδιαστεί για τους χρήστες υπολογιστών, έχουν προστεθεί κάποιες «πινελιές» smartphone, που τα καθιστούν ευκολότερα στη χρήση. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα «Κέντρο Ενεργειών», στο οποίο μπορείτε να δείτε από το ποιος σας έχει στείλει e-mail μέχρι να διορθώσετε την φωτεινότητα της οθόνης.

Το Edge, το νέο προεγκατεστημένο πρόγραμμα περιήγησης στο ίντερνετ στα Windows 10, είναι πολύ πιο εύχρηστο σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Internet Explorer.

Η μεγαλύτερη αλλαγή, ωστόσο, αφορά στο μενού της «Έναρξης». Πέρα από τις πολλές προσθήκες-μεταξύ των οποίων η στάθμη της μπαταρίας, οι εφαρμογές και οι ρυθμίσεις- συμπεριλαμβάνονται επίσης και τα αμφιλεγόμενα «ζωντανά εικονίδια» των Windows 8, τα οποία είναι σαφώς βελτιωμένα και δουλεμένα από την αρχή.

Τα Windows 10 είναι προσωποποιημένα, καθώς προσπαθούν να σας μάθουν λίγο καλύτερα. Το Cortana είναι ο προσωπικός περιηγητής και πέραν όλων των άλλων σας προτείνει ταινίες, βιβλία και ό,τι μπορεί εσείς να βρίσκετε ενδιαφέρον βάσει των αναζητήσεών σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Microsoft δεν έχει σχέδια για Windows 11. Τα Windows 10 βάζουν τέλος σε μία σειρά νέων λειτουργικών συστημάτων. Αυτό είναι μία θετική εξέλιξη, καθώς οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν τρία χρόνια μέχρι την επόμενη αναβάθμιση- οι ανανεώσεις θα είναι συνεχείς.

Επίσης, οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα μέσω των κριτικών τους να βοηθούν στην εξέλιξη των Windows 10. Στόχος της Microsoft είναι κάθε εφαρμογή να βρίσκεται στο Windows app προκειμένου να αξιολογηθεί από τους χρήστες.

Πηγή: CNN Money