Τι κάνει τους εκατομμυριούχους να χάνουν τον ύπνο τους

Τι κάνει τους εκατομμυριούχους να χάνουν τον ύπνο τους

Οι πιο νέοι εκατομμυριούχοι ανησυχούν περισσότερο για το μέλλον τους σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές.

Ακόμα και οι πλούσιοι ανησυχούν για το μέλλον. Και μπορεί να νομίζετε πως οι ανησυχίες τους είναι διαφορετικού ενδιαφέροντος από αυτές των υπολοίπων, στην πραγματικότητα όμως ο τρόπος σκέψης είναι ο ίδιος.

Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα των Capgemini και RBC Wealth Management World Wealth Report που μελέτησε τις ανησυχίες των πλουσίων για το μέλλον πάνω σε οικονομικά ζητήματα. Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, τις περισσότερες ανησυχίες έχουν οι νεαρότερες ηλικίες των εκατομμυριούχων.

Η πιο συνηθισμένη ανησυχία για το μέλλον έχει σχέση με «την υγεία των ίδιων και της οικογένειάς τους». Ακολουθεί αυτή για το «αν η περιουσία τους θα τους φτάσει για το σύνολο της ζωής τους» ενώ στην επόμενη θέση έρχεται η «εξασφάλιση του τρόπου ζωής που επιθυμούν και μετά την συνταξιοδότησή τους.»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πλούσιοι κάτω των 45 ετών εμφανίζονται περισσότερο ανήσυχοι σε σχέση με τους πλούσιους άνω των 45 ετών, σε κάθε διαφορετική πρόταση. Ωστόσο, ενώ στους πιο συνηθισμένους από τους φόβους τους τα ποσοστά μεταξύ των δύο ηλικιακών κατηγοριών είναι παραπλήσια, οι νεότεροι εκατομμυριούχοι συνεχίζουν να θυμίζουν περισσότερο τους λιγότερο προνομιούχους πάνω στο άγχος  που τους προκαλούν θέματα που αφορούν το κόστος και τη δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση, τις κοινωνικές εντάσεις ή την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών real estate.