Τη μεταγραφή της χρονιάς έκανε ο Λουίς Σουάρες

Τη μεταγραφή της χρονιάς έκανε ο Λουίς Σουάρες

Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα ανακοίνωσαν ταυτόχρονα τη μεταγραφή του Ουρουγουανού σταρ στους Καταλανούς.

Παίκτης της Μπαρτσελόνα είναι κι επίσημα ο Λουίς Σουάρες, αφού το μόνο που απομένει είναι να υπογράψει το συμβόλαιό του. Μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αλέξις Σάντσες στην Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ ανακοίνωσαν πως ήρθαν σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Ουρουγουανού.

Το μόνο που απομένει είναι να ταξιδέψει ο 27χρονος την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη προκειμένου να περάσει από ιατρικά, να υπογράψει το πενταετές του συμβόλαιο και στη συνέχεια να παρουσιαστεί στα ΜΜΕ και τους οπαδούς.

Όσο για το κόστος της μεταγραφής, υπάρχει διχογνωμία με τους Άγγλους να αναφέρουν πως η μεταγραφή έκλεισε στα 75 εκ. λίρες (94 εκ. ευρώ) και τους Ισπανούς στα 81 εκ. ευρώ. Όπως και αν έχει η μεταγραφή του Σουάρες είναι η τρίτη πιο ακριβή στην ιστορία μετά από αυτές των Γκάρεθ Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα «Η Μπαρτσελόνα και η Λίβερπουλ έχουν έρθει σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη προκειμένου να περάσει από ιατρικά, να υπογράψει το πενταετές του συμβόλαιο και στη συνέχεια να παρουσιαστεί στα ΜΜΕ και τους οπαδούς ως παίκτης της Μπαρτσελόνα». Ανακοίνωση της Λίβερπουλ «Η Λίβερπουλ επιβεβαιώνει πως ο Λουίς Σουάρες θα φύγει από τον σύλλογο, αφού ήρθαμε σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα. Ο παίκτης τώρα έχει άδεια για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Λουίς για τη συνεισφορά του και τον ρόλο που είχε στο να επιστρέψει η ομάδα στο Champions League. Άπαντες στη Λίβερπουλ εύχονται στον Λουίς και την οικογένειά του τα καλύτερα για το μέλλον».

Σουάρες: «Πάντα θα είμαστε οπαδοί της Λίβερπουλ»

Ο Λουίς Σουάρες έκανε την ακόλουθη δήλωση στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ: «Με βαριά καρδιά αφήνω τη Λίβερπουλ για μία νέα ζωή και νέες προκλήσεις στην Ισπανία. Τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου ερωτευτήκαμε τον σύλλογο και την πόλη. Ωστόσο, το πιο σημαντικό ήταν ότι ερωτευτήκαμε τους οπαδούς. Πάντα με στηρίζατε κι εμείς, ως οικογένεια, ποτέ δε θα το ξεχάσουμε. Πάντα θα είμαστε οπαδοί της Λίβερπουλ.

Ελπίζω όλοι να καταλαβαίνετε την απόφασή μου. Ο σύλλογος έκανε ό,τι μπορούσε για να μείνω, αλλά το να παίξω στην Ισπανία ήταν όνειρό μου. Εκεί ζει η οικογένεια της γυναίκας μου, ήταν ένα όνειρο πολλών χρόνων. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

Εύχομαι στον Μπρένταν Ρότζερς και στην ομάδα τα καλύτερα για το μέλλον. Ο σύλλογος είναι σε εξαιρετικά χέρια και είμαι σίγουρος πως θα είναι επιτυχημένος και τη νέα σεζόν. Είμαι πολύ περήφανος που βοήθησα τη Λίβερπουλ να επιστρέψει στην ελίτ της Premier League και στο Champions League. Ευχαριστώ ξανά για μερικές φοβερές στιγμές και αναμνήσεις. You’ll Never Walk Alone».

Ρότζερς: «Η Λίβερπουλ πάνω από τα πρόσωπα»
Από την πλευρά του ο Μπρένταν Ρότζερς είπε: «Ο Λουίς Σουάρες είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο και τον ευχαριστώ για τον ρόλο που έπαιξε στην ομάδα τα προηγούμενα δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στη Λίβερπουλ. Νομίζω πως θα ήταν ο πρώτος που θα αποδεχόταν πως βελτιώθηκε ως παίκτης σε αυτή την χρονική περίοδο. Επωφελήθηκε από την ομάδα όπως και εκείνη από αυτόν.

Ο σύλλογος έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει τον Λουίς στο Λίβερπουλ. Με μεγάλη απροθυμία και κατόπιν μεγάλων συνομιλιών τελικά συμφωνήσαμε με την επιθυμία του να πάει στην Ισπανία για νέες εμπειρίες και προκλήσεις. Ευχόμαστε σε αυτόν και την οικογένειά του ό,τι καλύτερο. Πάντα θα τους θεωρούμε φίλους μας.

Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο μέλλον, καθώς προσπαθούμε να συνεχίσουμε την πρόοδό μας και να χτίσουμε στην τελευταία εξαιρετική μας σεζόν στην Premier League. Είμαι αισιόδοξος πως θα βελτιωθούμε περαιτέρω ως ομάδα φέτος παλεύοντας για τέσσερις διοργανώσεις, τις τρεις της χώρας και για την κορυφαία διοργάνωση του κόσμου, το Champions League.

Αν μας έχει μάθει ένα πράγματα η ιστορία, αυτό είναι ότι η Λίβερπουλ είναι μεγαλύτερη από κάθε πρόσωπο. Ελπίζω οι οπαδοί μας να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να πιστεύουν ότι μπορούμε να πάμε μπροστά. Μαζί θα φέρουμε τις επιτυχίες που όλοι ποθούμε και αξίζουμε».

Πηγή: sport24.gr