Τι νέο φέρνει το Google Flights;

Τι νέο φέρνει το Google Flights;
Photo: pixabay.com
Πώς θα βρεις τις πιο οικονομικές κρατήσεις πτήσεων – Πότε πετυχαίνεις τα καλύτερα deals;

Το Google Flights είναι μια υπηρεσία που ελάχιστοι αξιοποιούν όταν ετοιμάζονται να ταξιδέψουν και βρίσκονται σε αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς επιλέγουν άλλες πλατφόρμες που εξειδικεύονται αποκλειστικά σε αυτό. Ωστόσο, ο πολυεθνικός κολοσσός θέλοντας να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία χρήστη και να ενισχύσει το engagement του κοινού με το brand, προχωρά σε καθοριστικής σημασίας αλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ μέχρι πρότινος, ενημέρωνε τους χρήστες για τις τρέχουσες τιμές πτήσεων, παρουσιάζοντας δηλαδή ένα τιμολογιακό εύρος από τα πιο υψηλά στα πιο χαμηλά ναύλα, από εδώ και στο εξής θα εμφανίζει τις ακριβείς ώρες στις οποίες οι τιμές βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο για κρατήσεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι προστίθεται ένα ακόμη φίλτρο που αυξάνει τις πιθανότητες να κλείσετε την ιδανική πτήση για το διαθέσιμο budget σας.

Και επειδή διανύουμε την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης όπου η τεχνολογία λειτουργεί ως σύμμαχος για την ορθή λήψη αποφάσεων, η πλατφόρμα όχι μόνο θα μοιράζεται το εύρος ημερομηνιών με τις χαμηλότερες τιμές, αλλά θα καθοδηγεί επίσης τους χρήστες για το πότε να κάνουν κράτηση για παρόμοια δρομολόγια. Αυτή η νέα προσέγγιση υπόσχεται να απλοποιήσει την παρακολούθηση των τιμών. Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι θα ενημερώνει παράλληλα αναφορικά με το πόσο ακόμη θα παραμένουν αυτές οι τιμές, έτσι ώστε, αν κάποιος είναι αναποφάσιστος, να μην κωλυσιεργεί διότι θα χάσει τυχόν προσφορές που το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα ξαναβρεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν πάντως αναρωτιέστε πότε συμφέρει να κάνετε κράτηση, η απάντηση κρύβεται στην σοφή λαϊκή ρήση «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Όπερ σημαίνει, όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πιο οικονομικός χρόνος για κράτηση είναι περίπου δύο μήνες πριν από την αναχώρηση της πτήσης. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να παρατηρηθεί πτώση της τιμής λίγο πριν από την ημερομηνία αναχώρησης, όταν οι αεροπορικές βλέπουν ότι υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θέσεις, κάτι που επηρεάζει τα περιθώρια κέρδους τους.

Οι λάτρεις των ταξιδιών καλό θα είναι να λάβουν υπόψη τους τις τάσεις κρατήσεων πτήσεων για το 2023, που κοινοποιούνται από την Google. Για παράδειγμα, για ταξίδια που ξεκινούν στα μέσα Δεκεμβρίου και κοντά στην Πρωτοχρονιά, οι πιο ευνοϊκές τιμές μπορούν να βρεθούν στις αρχές Οκτωβρίου. Επιπλέον, κατά μέσο όρο, οι τιμές των πτήσεων τείνουν να φτάνουν στο χαμηλότερο σημείο τους περίπου 71 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Γενικά, το εύρος για τις χαμηλότερες τιμές εμφανίζεται μεταξύ 54 και 78 ημερών πριν από την ημερομηνία αναχώρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: