Tι πρέπει να αποφεύγετε όταν παραγγέλνετε κρασί

Tι πρέπει να αποφεύγετε όταν παραγγέλνετε κρασί
Confident male sommelier showing wine bottle and smiling while standing near the wine shelf

Πώς να συμπεριφέρεστε, εάν δεν είστε γνώστης, κάθε φορά που παραγγέλνετε κρασί.

Η Amy C. Collins, συγγραφέας και δημιουργός της ιστοσελίδας κρασιού Pig & Vine, σε άρθρο της σχολιάζει και συμβουλεύει τους λάτρεις του οίνου, τί να αποφεύγουν την ώρα που παραγγέλνουν ένα μπουκάλι κρασί, με βάση τη γνώμη των ειδικών και των οινολόγων.

– Μην υποκρίνεστε, εάν δεν γνωρίζετε πολλά για το κρασί. Ένας καλός σερβιτόρος μπορεί να σας συμβουλέψει και να σας προσφέρει την καλύτερη για εσάς ποικιλία οίνου.

– Μη διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις. Σίγουρα δεν θα είναι η πρώτη φορά για έναν sommelier (ειδικός κρασιού) να δέχεται ερωτήσεις από κάποιον που δεν γνωρίζει πολλά για το κρασί.

– Μην μυρίζετε το φελλό. Σε αντίθεση με αυτά που ακούγονται, ένα φελλός δεν μπορεί με ακρίβει να σας πει εάν ένα κρασί είναι καλό.

– Mην αγχωθείτε εάν σας προσφέρουν ένα γεμάτο ποτήρι κρασιού. Και να λερωθείτε, υπάρχει τρόπος να αφαιρέσετε το λεκέ από το ρούχο σας.

– Μην φοβηθείτε να προφέρετε τη μάρκα ενός κρασιού που θέλετε να δοκιμάστε. Κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας αυτά τα πράγματα.

– Mη ντραπείτε να ρωτήσετε την τιμή του κρασιού. Εάν δεν θέλετε να δαπανήσετε πάνω από 60 δολάρια για ένα μπουκάλι, πείτε το.

– Δοκιμάστε κάτι καινούργιο, μην κολλάτε με το ίδιο κρασί. Εάν δεν θέλετε να το ριψοκινδυνέψετε, ζητήστε από τον σερβιτόρο ή έναν sommelier να σας προτείνει ένα κρασί κοντά στα δικά σας μέτρα.