Τι προβλέπουν οι ειδικοί για το fintech το 2024;

Τι προβλέπουν οι ειδικοί για το fintech το 2024;
Photo: pixabay.com
Οι διασυνοριακές πληρωμές θα κυριαρχήσουν στο αφήγημα των εταιρειών fintech το 2024.

Της Jessica Mathews

Meghan Ryan, οικονομική διευθύντρια, Treasury Prime

Το 2024, με την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων, το περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων θα πρέπει να αυξήσει τη διάθεση κεφαλαίων, γεγονός θετικό τόσο για τις αγορές fintech όσο και για τις ενσωματωμένες τραπεζικές αγορές. Οι επενδυτές είναι πιθανό να συνεχίσουν να εστιάζουν στην αξιοποίηση κεφαλαίων προς μια κερδοφόρα κατεύθυνση, σε αντίθεση με την ανάπτυξη με κάθε κόστος. Ενδέχεται επίσης να δούμε αυξημένη ενοποίηση στην αγορά fintech ως αποτέλεσμα των ευνοϊκότερων κεφαλαιαγορών.

Vince Curotto, διευθυντής, Klaros Group

Πολλές εταιρείες fintech στράφηκαν στον καταναλωτικό δανεισμό, δελεασμένες από τα ελκυστικά οικονομικά στοιχεία – υψηλές αποδόσεις και ιστορικά χαμηλές ζημίες. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις αυξάνονται και οι αθετήσεις θα επιταχυνθούν το 2024, καθώς η επιβράδυνση της οικονομίας σε συνδυασμό με τα επίμονα υψηλά επιτόκια που συμπιέζουν τους δανειολήπτες θα οδηγήσουν σε απώλειες. Εκείνοι που δεν πήραν στα σοβαρά το underwriting για να βγουν γρήγορα στην αγορά θα αισθανθούν σημαντικό πόνο.

Seth Rosenberg, εταίρος, Greylock

Οι διασυνοριακές πληρωμές θα κυριαρχήσουν στο αφήγημα των εταιρειών fintech το 2024. Θα επιταχυνθεί η κούρσα μεταξύ των δικτύων πληρωμών των κρατών και των stablecoins για την αντικατάσταση του SWIFT. Η Ινδία θα ηγηθεί της κούρσας με το UPI και η αρχική δημόσια προσφορά της Circle θα συμβάλει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης των stablecoin, τα οποία θα ξεπεράσουν σε μηνιαίο όγκο το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Pablo Alaejos Perez, διευθυντής σχεδιασμού, Designit

Τα φυσικά υποκαταστήματα μπορεί να βρίσκονται σε πτώση, αλλά το 2024 μπορεί να είναι η χρονιά κατά την οποία οι τράπεζες θα αρχίσουν να επενδύουν και πάλι σε ψηφιακά ακίνητα και να ανοίγουν υποκαταστήματα στο metaverse

Nigel Morris, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, QED Investors

Τα χειρότερα του χειμώνα του fintech είναι πίσω μας και το 2024 θα μοιάζει περισσότερο με ένα προ-πανδημικό 2019. Ο όγκος των συμφωνιών fintech θα σταθεροποιηθεί επιτέλους πριν αυξηθεί ξανά -η πρώτη άνοδος από το 2022- και τα μεγέθη χρηματοδότησης θα μοιάζουν με αυτά που υπήρχαν πριν από πέντε χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com