Τι πρόβλημα έχει το Twitter με τις διαφημίσεις;

Τι πρόβλημα έχει το Twitter με τις διαφημίσεις;

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Twitter για το πρώτο τρίμηνο του 2015 απέτυχαν να ανταπεξέλθουν για μία ακόμη φορά στις προσδοκίες των αναλυτών.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Twitter για το πρώτο τρίμηνο του 2015, τα μειωμένα έσοδα και κέρδη της εταιρείας οφείλονται στο «πρόβλημα ζήτησης» που εντοπίζεται στις διαφημίσεις. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι διαφημίσεις είναι επικερδείς για τις εταιρείες μόνο όταν οι χρήστες προβαίνουν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Δίνοντας στους διαφημιζόμενους τη δυνατότητα να πληρώσουν για αυτές τις ενέργειες – αντί της «δέσμευσης» για retweets και favorites- οι διαφημίσεις καθίστανται μεγαλύτερης αξίας για τους διαφημιστές, όμως η αλλαγή στο Twitter τον προηγούμενο Αύγουστο είχε σαν αποτέλεσμα την υστέρηση εσόδων.

Οι διαφημιζόμενες εταιρείες στρέφονται σε εταιρείες όπως το Facebook και το Google αντί του Twitter. Και το Twitter το έχει καταλάβει αυτό. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του τμήματος διεθνών πωλήσεων δήλωσε: «Θα κάνουμε πάντα επιλογές που βελτιστοποιούν την αξία των διαφημίσεων για τους διαφημιστές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κινηθήκαμε προς ένα μοντέλο που χρεώνει μόνο το ακριβές αποτέλεσμα αναζήτησης. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις με μακροπρόθεσμη αξία για τους διαφημιστές μας, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αρνητικές βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις των εσόδων για το Twitter».