Τι συμβαίνει με το Eurogroup;

Τι συμβαίνει με το Eurogroup;
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Καθημερινή η πρόοδος της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος» δηλώνει η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι συζητήσεις για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Άνικα Μπράιντχαρντ – η πρόοδος είναι καθημερινή.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι θεσμοί βρίσκονται στην τελική φάση της αξιολόγησης, και όταν αυτή ολοκληρωθεί, τα κράτη – μέλη θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης.

Ερωτηθείσα σχετικά με το που βρισκόμαστε στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας απάντησε: «Προχωρούμε, αλλά τόσο σε αυτό το θέμα όσο και σε άλλα προτιμάμε οι συζητήσεις εκεί που πρέπει και όχι παρουσίας δημοσιογράφων».

Αναφερόμενη στη συνεδρίαση του Εurogroup της Δευτέρας, η εκπρόσωπος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι οι υπουργοί θα κάνουν μια αποτίμηση της κατάστασης, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αβεβαιότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες σχετικά με το αν θα υπάρξει ή όχι απόφαση τη Δευτέρα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως φημολογούταν ότι μπορεί το Eurogroup να μη λάβει απόφαση για την Ελλάδα τη Δευτέρα, λόγω της αναβολής της σημερινής συνεδρίασης του EuroWorking Group.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ακόμη και αν δεν γίνει σήμερα το EuroWorking Group, θα διεξαχθεί το Σάββατο ή την Κυριακή.