Τι συμβαίνει με το LinkedIn;

Τι συμβαίνει με το LinkedIn;

Πώς το κοινωνικό μέσο δικτύωσης επιταχύνει με εντυπωσιακούς ρυθμούς την εξέλιξη του κερδίζοντας νέους χρήστες.

Πολλοί χρήστες επισημαίνουν μία αύξηση της δραστηριότητας στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο. Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο εδώ και καιρό.

Ξαφνικά, το LinkedIn είναι παντού. Και οι αριθμοί το αποδεικνύουν. Πέρυσι, το κοινωνικό δίκτυο είδε τους μηνιαίους επισκέπτες του στις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξάνονται κατά 24%, φτάνοντας τους 46,3 εκατομμύρια – και σ’ αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία από τα κινητά τους τηλέφωνα. Επίσης, ο χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα αυξήθηκε κατά 52%, καθώς οι χρήστες αφιερώνουν  κατά μέσο όρο 1.072 λεπτά.

Δέκα χρόνια πριν, όταν το LinkedIn βρισκόταν στα σπάργανα, οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονταν περίπου ως μία βάση δεδομένων για ψηφιακά βιογραφικά. Και ο λόγος που επιβίωσε μέσα στο χρόνο το συγκεκριμένο δίκτυο είναι επειδή στρέφονταν σ’ αυτό όσοι αναζητούσαν εργασία. Σήμερα, όμως, το LinkedIn θεωρείται κάτι παραπάνω από μέσο εύρεσης εργασίας: έχει αναδειχθεί σε χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση της επαγγελματικής ζωής.

Χρησιμοποιείς το Linkedin; Δες πώς μπορείς να το εκμεταλλευτείς στο έπακρο

Ύστερα από μία μακρά περίοδο αναδιοργάνωσης, κατά τους τέσσερις τελευταίους μήνες του 2012 το LinkedIn εισήγαγε περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες απ’ ότι οποιοδήποτε άλλο τετράμηνο στην ιστορία της εταιρείας. Και τα πράγματα συνεχίζουν να επιταχύνονται. Πλέον, διατίθεται μία νέα εκδοχή του χρήστη, που ονομάζεται «professional profile of record» (επαγγελματικό προφίλ αρχείου), καθώς και μία νέα εκδοχή του εργαλείου «people you may know» (άτομα που ίσως γνωρίζετε). Ως αποτέλεσμα, η πλατφόρμα ανακοίνωσε αύξηση των προσκλήσεων προς τρίτους κατά 80% από το 2011 στο 2012.

Δικτυώσου για να βρεις δουλειά

Τέλος, υπάρχει και το νέο εργαλείο «endorsement» (αποδοχή), το οποίο επιτρέπει σε χρήστες-μέλη του δικτύου σας να σας «αποδεχθούν» βάσει συγκεκριμένων δεξιοτήτων που το LinkedIn προτείνει. Στα τέλη του 2012, το LinkedIn ανέφερε ότι τα μέλη του είχαν πραγματοποιήσει περίπου ένα δισεκατομμύριο αποδοχές μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες λειτουργίας του εργαλείου.

Τα έξι λάθη που «καίνε» ένα βιογραφικό

Όλη αυτή η δραστηριότητα είναι αναμφισβήτητα χρήσιμη. Και εν τέλει, όσοι περισσότεροι συνάδελφοί μας το χρησιμοποιούν, τόσο χρησιμότερη καθίσταται η πλατφόρμα και ως εργαλείο επικοινωνίας, παράλληλα με όλες τις άλλες λειτουργίες της.