Τι συμβαίνει στο λογαριασμό μας στο Facebook όταν πεθαίνουμε;

Τι συμβαίνει στο λογαριασμό μας στο Facebook όταν πεθαίνουμε;

Μια νέα πολιτική του δημοφιλέστερου social network δίνει τη δυνατότητας μιας μεταθανάτιας ανάρτησης.

Το Facebook μόλις έκανε τον θάνατο ακόμη πιο τρομακτικό! Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο ανακοίνωσε ότι ο χρήστης έχει πλέον τη δυνατότητα να αφήσει ένα τελευταίο μήνυμα στον τοίχο του μετά τον θάνατο του, μέσω ενός «κληρονόμου».

Σύμφωνα με το συμφωνητικό κληροδοτήματος μεταξύ των χρηστών και του Facebook, ένας διαχειριστής της σελίδας μπορεί να αφήσει κάποιο μήνυμα για λογαριασμό όποιου πεθάνει, όμως δεν θα μπορεί να απαντά σε νέα αιτήματα φιλίας, ούτε να διαχειρίζεται τις φωτογραφίες.

Προηγουμένως, το Facebook έδινε τη δυνατότητα στους λογαριασμούς να περάσουν «στη λήθη», να διαγράφονται, ή απλώς να παραμένουν ανενεργοί. Υπήρχε επίσης η δυνατότητα παγώματος ούτως ώστε να μην εμφανίζεται πλέον στις αναζητήσεις των άλλων χρηστών.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί πλέον κάποιος να ορίσει την «κληρονομική επαφή» του, είναι ο εξής: επιλέγει Security – Legacy Contract κι επιλέγει έναν από τους φίλους του στο Facebook. Έπειτα, έχει τη δυνατότητα να στείλει ένα μήνυμα το οποίο παρέχει πληροφορίες για αυτή τη λειτουργία. Σε διαφορετική περίπτωση, ο «κληρονόμος» θα ειδοποιηθεί μετά θάνατον…

Η λειτουργία αυτή εφαρμόστηκε μετά από πολλά αιτήματα συγγενών θανόντων στην Facebook για την παροχή δυνατότητας κατεβάσματος των φωτογραφιών των αγαπημένων τους προσώπων και την προστασία τους από τη χρήση των προφίλ τους από αγνώστους. «Μιλώντας με ανθρώπους οι οποίοι θρηνούν για τους αγαπημένους τους είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε», ανέφερε σε ανακοίνωση η Facebook.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η λειτουργία αυτή δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα.