Τι συζήτησαν για περισσότερες από δύο ώρες οι Τσίπρας και Νετανιάχου

Τι συζήτησαν για περισσότερες από δύο ώρες οι Τσίπρας και Νετανιάχου
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (R) gestures as he delivers a joint statement with his Greek counterpart Alexis Tsipras in Jerusalem November 25, 2015. REUTERS/Ronen Zvulun - RTX1VSL1

Ενεργειακά, στρατιωτικές υποθέσεις και οικονομικές συνεργασίες τα βασικά αντικείμενα της συνάντησης των δύο ηγετών.

Την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας, την οποία χαρακτήρισαν ως στρατηγική, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αλέξης Τσίπρας και Μπενιαμίν Νετανιάχου αμέσως μετά τη δίωρη και πλέον συνάντησή τους.

Ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του τόνισε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε τροχιά στρατηγικής συνεργασίας αυτό όμως δεν σημαίνει, προσέθεσε, ότι δεν μπορούμε να εστιάσουμε και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός, η οικονομία, η έρευνα, και η τεχνολογία.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας και όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε υπουργικό επίπεδο θα συνεχιστεί με συναντήσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο, και αμέσως μετά θα προετοιμαστεί η τριμερής σύνοδος κορυφής Ελλάδας-Κυπριακής Δημοκρατίας-Ισραήλ.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ενώ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό για να ανοίξουν παράθυρα ελπίδας σε ένα σοβαρό πρόβλημα που παραμένει άλυτο όπως είπε χαρακτηριστικά.