Τη στήριξή του στην Εθνική Τράπεζα εκφράζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Τη στήριξή του στην Εθνική Τράπεζα εκφράζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014. Σήμερα ανακοινώνονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα επίσημα αποτελέσματα της άσκησης προσημείωσης ακραίων καταστάσεων, των αποκαλούμενων "stress test" για τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές συστημικές τράπεζες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του ΤΧΣ.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), έχει συμφωνήσει με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μια σειρά βελτιώσεων σε θέματα που άπτονται της εταιρικής διακυβέρνησης της Τραπέζης, σύμφωνα με εισηγήσεις που προσφάτως κατέθεσε στον πρόεδρο αυτής.

Το Ταμείο, επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι στηρίζει πλήρως τη διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, στην υιοθέτηση και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και είναι πεπεισμένο ότι οι επικείμενες αλλαγές θα ενισχύσουν σημαντικά τη θεσμική λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεισφέροντας κατ’ επέκταση στη συνολική περαιτέρω ανάπτυξη της Τραπέζης.

Το Ταμείο ενεργεί πάντοτε, στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου που του έχει ανατεθεί με τον ιδρυτικό του νόμο 3864/2010, για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο και με την ιδιότητα του ενεργού μετόχου, το Ταμείο βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες προς την κατεύθυνση ενδυνάμωσης της εταιρικής διακυβέρνησης αυτών.