Τι θα μπορούσε να αγοράσει η Apple με 193,5 δισ. δολάρια που έχει στα ταμεία της;

Τι θα μπορούσε να αγοράσει η Apple με 193,5 δισ. δολάρια που έχει στα ταμεία της;

Η Apple δεν θα αγοράσει βέβαια πραγματικά αυτά τα πράγματα. Αλλά είναι διασκεδαστικό να εξερευνήσει κανείς τις δυνατότητες.

1. Όλες τις ομάδες του NFL, MLB, NBA και NHL

Η Apple έχει αρκετά μετρητά για να αγοράσει όλες τις ομάδες των τεσσάρων μεγάλων πρωταθλημάτων επαγγελματικού αθλητισμού της χώρας. Σύμφωνα με το Forbes, η μέση ομάδα ποδοσφαίρου έχει αξία 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μέση αξία μιας ομάδας μπέιζμπολ είναι 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι ομάδες μπάσκετ αποτιμώνται στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο, ενώ η μέση ομάδα χόκεϊ θα κόστιζε 490 εκατομμύρια δολάρια.

Η συνολική αξία των 122 αθλητικών ομάδων στα τέσσερα πρωταθλήματα είναι 128,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

2. Την Coca Cola

Η χρηματιστηριακή αξία της Coca Cola είναι 178 δισεκατομμύρια δολάρια και θα περίσσευαν και 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αν αγόραζε την εταιρεία με μετρητά.

Με τα χρήματα που απομένουν, η Apple θα μπορούσε να αγοράσει περισσότερες από 10 δισεκατομμύρια φιάλες των 2 λίτρων Coca Cola- που ισοδυναμεί με 1,4 δισεκατομμύρια γαλόνια αναψυκτικού. Αυτό το υγρό θα μπορούσε να γεμίσει 2.100 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.

3. Την Disney

Με χρηματιστηριακή αξία 187 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Apple θα μπορούσε εύκολα να εξαγοράσει την Disney και με τα μετρητά που απομένουν θα μπορούσε να αγοράσει 466 εκατομμύρια καπέλα Μίκυ Μάους.

4. Σχεδόν οποιαδήποτε εταιρεία τεχνολογίας

Η Apple θα μπορούσε να αγοράσει όλες τις εταιρείες τεχνολογίας εκτός των Google, Microsoft, Facebook, Amazon και Verizon.

Αλλά μόνο η Google και η Microsoft είναι πολύ ακριβές για την Apple – θα μπορούσε να εξαγοράσει την Amazon ή την Verizon σε ένα ή δύο τρίμηνα και το Facebook σε ένα έτος περίπου.

Αν ο Τιμ Κουκ είχε όρεξη, θα μπορούσε να αγοράσει την Oracle, την Intel, την AT & T, την IBM, την Cisco ή την Qualcomm ανά πάσα στιγμή.

5. Άπειρα gadgets που παράγει η ίδια

Η Apple έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει 298 εκατομμύρια iPhones (από τον εαυτό της, προφανώς). Στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, τα iPhones θα έφταναν σε ύψος τα 2.100 χιλιόμετρα – φτάνοντας στο διάστημα.

Σε ένα υποθετικό κόσμο, όπου η Apple θα πλήρωνε η ίδια για τις συσκευές της, η Apple θα μπορούσε να αγοράσει 967 εκατομμύρια iPods, 430 εκατομμύρια iPads, 148 εκατομμύρια νέα υπέρλεπτα MacBooks και 11,4 εκατομμύρια Apple Watch Editions.

6. Το ελληνικό χρέος θα προσθέταμε εμείς…

Διαβάστε ακόμη: 

Όταν η Κίνα αγκάλιασε την Apple και την έστειλε στα αστέρια