Τι θα δούμε στην έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών CES 2016 της Νέας Υόρκης

Τι θα δούμε στην έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών CES 2016 της Νέας Υόρκης

Κύριο θέμα της έκθεσης ήταν το έξυπνο σπίτι, η υγεία, η ρομποτική, ο αθλητισμός και η εικονική πραγματικότητα

Η παγκόσμια έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών CES 2016 στη Νέα Υόρκη αναμένεται να ξεκινήσει σε δυο μήνες, ωστόσο οι διοργανωτές της θέλησαν να προσφέρουν στο κοινό μια πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει στην καθιερωμένη αυτή διοργάνωση.

Κύριο θέμα της έκθεσης ήταν το έξυπνο σπίτι, η υγεία, η ρομποτική, ο αθλητισμός και η εικονική πραγματικότητα.

Όσοι είναι λάτρεις της draft μπύρας, με την αγορά του Pico Brew θα έχουν τη δυνατότητα να την απολαμβάνουν πλέον και από το σπίτι τους. Με αυτή τη μικρή συσκευή οι χρήστες της θα μπορούν να συνδυάζουν τα υλικά από την αγαπημένη τους ποικιλία με το νερό και να δημιουργήσουν μέχρι και πέντε λίτρα μπύρας. Ακόμη, η συσκευή δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε την ποσότητα του αλκοόλ στη μπύρα καθώς και το πόσο πικρή είναι. Η τιμή του Pico Brew ανέρχεται στα 1550 ευρώ.

Η έκθεση παρουσίασε και μια μικρή ρομποτική μπάλα, το Sensor Sphere, η οποία όπως αναφέρεται και στο όνομά της μπορεί να αισθανθεί και να ανιχνεύσει τη θερμοκρασία, την υγρασία, τον καπνό και το διοξείδιο του άνθρακα και όλα αυτά χάρις στην υψηλής ανάλυσης κάμερα που διαθέτει αισθητήρες στο εσωτερικό της. Το Sensor Sphere λειτουργεί μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό, στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε και με wifi.

«Σε περίπτωση που το Sensor Sphere αντιληφθεί για παράδειγμα ότι υπάρχει φωτιά στο σπίτι, τότε θα σας σταλεί μήνυμα προειδοποίησης», σημείωσε ο δημιουργός της μπάλας, Ομάρ Μπάρλας.

Παρόμοια είναι και η καινοτομία της Adidas. Μια έξυπνη μπάλα που έχει εσωτερικούς αισθητήρες, οι οποίοι μετρούν μια σειρά παραμέτρων και κοστίζει 200 ευρώ.

Μια ακόμη εφεύρεση που παρουσίασε η έκθεση ήταν τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας Weareality. Όποιος τα φορέσει θα μπορεί να απολαύσει διάφορες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, ενώ κοστίζει 70 ευρώ.

«Είναι η πρώτη συσκευή που σας επιτρέπει να μετρήσετε το λίπος σας και την κατάσταση των μυών σας. Έτσι μπορείτε να δείτε πόσο λίπος χάνετε και πόσο μυική μάζα κερδίζετε», σημείωσε ο Χοσέ Μποχοργκέζ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sculpt. Πρόκειται για μια συσκευή που υπολογίζει το λίπος του ανθρώπινου σώματος και τη μυική μάζα, ενώ τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στο κινητό μας, μέσω της εφαρμογής του. Το κόστος του είναι 80 ευρώ.

Στο CES 2016 συμμετέχουν 36 εκθέτες, εκ των οποίων οι 12 είναι start up εταιρίες. Παρόμοιες εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο και το Παρίσι.