Τι θα δούμε στην IFA 2014

Τι θα δούμε στην IFA 2014

Νέα smartwatch και όλο και περισσότερες mobile συσκευές στο προσκήνιο της μεγάλης έκθεσης τεχνολογίας στο Βερολίνο.

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, και αρκετά έγκαιρα ώστε να προγραμματιστούν οι χριστουγεννιάτικες αγορές, οι εταιρείες τεχνολογίας παρουσιάζουν αυτές τις μέρες στο Βερολίνο την τελευταία «σοδειά» ηλεκτρονικών συσκευών.

Καταρχάς η Samsung αποκάλυψε το ολοκαίνουριο τηλέφωνο Galaxy Note 4 με οθόνη ναι μεν στις 5,7 ίντσες αλλά τεχνολογίας Super AMOLED και άλμα στην ανάλυση που έφτασε τα 2.560 x 1.440, ενώ η κάμερα είναι πια στα 16MP.

Παράλληλα, παρουσίασε το εντυπωσιακό Galaxy Note Edge, ένα τηλέφωνο επίσης στις 5,7 ίντσες, αλλά που η κυρτή και bendable οθόνη του «αγκαλιάζει» το ένα πλευρό του.

Φυσικά, περίοπτη θέση καταλαμβάνει το smartwatch Gear S που έχει προεγκατεστημένο το πληκτρολόγιο Fleksy, δημιούργημα Ελλήνων προγραμματιστών από το Σαν Φρανσίσκο.

Η Sony ανακοινώνει τα νέα Xperia Z3 και Z3 Compact, το πρώτο ως τη νέα της «ναυαρχίδα» και το δεύτερο ως διάδοχο του Z1 Compact που είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Μαζί τους και η ταμπλέτα Xperia Z3 Tablet Compact με οθόνη 8 ιντσών και βάρος μόλις 270 γραμμάρια.

Από το ρόστερ της Toshiba ξεχωρίζει το Chromebook 2, ένα λάπτοπ 13 ιντσών που «τρέχει» Chrome OS και είναι κομψότατο και ταχύτατο.

Η Asus παρουσιάζει το λεπτότερο, όπως διαφημίζει, λάπτοπ του κόσμου, το ZenBook UX305 το οποίο έχει οθόνη 13,3 ιντσών και πάχος μόλις 12,3 χιλιοστά. Παράλληλα, ανακοίνωσε το δικό της smartwatch, το ZenWatch που συνεργάζεται με Android συσκευές και ενσωματώνει την εφαρμογή ZenUI Wellness για άσκηση και καταγραφή σωματικής δραστηριότητας.

Η HTC θα παρουσιάσει το Desire 820, που είναι ένα εξελιγμένο 816 στις 5,5 ίντσες, όπως και το Desire 520.

Η Microsoft διαφημίζει το νέο Nokia 730 ως ειδικά σχεδιασμένο για selfies με εμπρόσθια κάμερα 5ΜΡ και ειδικό φακό με 24mm εστιακό βάθος. Το δε Lumia 830 παρουσιάζεται ως «το πρώτο προσιτό flagship κινητό».

Panasonic και Philips είναι οι δυνατοί παίκτες στο πεδίο των 4Κ τηλεοράσεων και παρουσιάζουν στο Βερολίνο τις προτάσεις τους σε όσες περισσότερες ίντσες είναι δυνατόν ενώ κάποια μοντέλα θα «τρέχουν» Android 4.2.2 δίνοντας πρόσβαση σε εφαρμογές του Play Store απευθείας στην οθόνη.

Τέλος, η Philips παρουσιάζει τα Fidelio NC1, τα οποία συνδυάζουν όλα τα κορυφαία χαρακτηριστικά για άψογο ήχο, ενώ η Fidelio B5 Soundbar φέρνει τον surround ήχο στο σαλόνι σας με τρόπο απλό και οικονομικά πιο προσιτό.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε τα νέα κινητά της Samsung σε 60 δευτερόλεπτα!

Το μέλλον του virtual-reality gaming είναι εδώ

Νέα Sony Xperia για όλα τα γούστα

Αποκαλυπτήρια για τα νέα Samsung Note 4 και Note Edge

Η Samsung επιλέγει το «ελληνικό» Fleksy για το smartwatch Gear S