TikTok: Αυτός είναι ο Καναδός επιχειρηματίας και επενδυτής που θέλει να το αγοράσει

TikTok: Αυτός είναι ο Καναδός επιχειρηματίας και επενδυτής που θέλει να το αγοράσει
The TikTok logo is seen on a mobile device in this illustration photo in Warsaw, Poland on 14 July, 2023. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ετοιμάζει προσφορά που κυμαίνεται από 20 έως 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο επιχειρηματίας και επενδυτής Κέβιν Ο’Λίρι αναπτύσσει σχέδια για μια πιθανή εξαγορά του TikTok, με μια προσφορά που κυμαίνεται από 20 έως 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό το νούμερο αντιπροσωπεύει μια μείωση έως και 90% σε σύγκριση με την τελευταία αξιολόγηση της εταιρείας.

Μια τέτοια συμφωνία θα πιθανώς εξαιρέσει τους αλγόριθμους που βασίζονται στις προτιμήσεις των χρηστών, οι οποίοι έχουν συντελέσει στην επιτυχία του TikTok, σύμφωνα με τον πρόεδρο της O’Leary Ventures σε μια συνέντευξη στο CNBC.

«Παρά ταύτα, η πλατφόρμα παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ψυχαγωγίας και επιχειρήσεων στην Αμερική σήμερα, οπότε διατηρεί μεγάλο ενδιαφέρον και αξία», σχολίασε ο O’Leary στο CNBC την Παρασκευή. Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι η κινεζική κυβέρνηση πιθανώς δεν θα επιτρέψει τη μεταβίβαση των αλγορίθμων, και ως αποτέλεσμα, η συμφωνία θα περιοριστεί στο εμπορικό σήμα του TikTok και τους 170 εκατομμύρια χρήστες, χωρίς τα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να είναι επιτυχής μια τέτοια συμφωνία, ο αγοραστής θα πρέπει να αναδιατυπώσει τους αλγορίθμους με αμερικανικό κώδικα και να δράσει ως διαχειριστής για να μετατρέψει την πλατφόρμα από «TikTok China» σε «TikTok U.S.A.», προκαλώντας έτσι μια μείωση στην αξία της.

Τον Μάρτιο, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ ενός νομοσχεδίου που απαιτεί από την ByteDance, την ιδιοκτήτρια του TikTok, να πωλήσει την εταιρεία ή να αντιμετωπίσει κυρώσεις. Ωστόσο, η έγκριση νομοθεσίας που αφορά το TikTok από την Εθνοσυνέλευση μπορεί να πάρει μήνες. Επίσης, παραμένει αβέβαιο αν η κινεζική κυβέρνηση θα εγκρίνει την πώληση του TikTok σε αμερικανική εταιρεία, καθώς η ByteDance αντιτάσσεται έντονα στο νομοσχέδιο.

Ωστόσο, ο Ο’Λίρι εκτιμά ότι υπάρχει τουλάχιστον 50% πιθανότητα απαγόρευσης και αναγκαστικής πώλησης του TikTok στις αρχές του 2025, μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, και προετοιμάζεται για αυτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: