Time: Αυτοί είναι οι φιναλίστ για το “Πρόσωπο της Χρονιάς 2015”

Time: Αυτοί είναι οι φιναλίστ για το “Πρόσωπο της Χρονιάς 2015”

Το αμερικανό μέσο NBC ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν έναν από τους οκτώ επικρατέστερους φιναλίστ που θα ονομαστεί Person Of The Year.

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το περιοδικό Time επέλεξε τους επικρατέστερους υποψηφίους για το Πρόσωπο της Χρονιάς του 2015, τους οποίους και αποκάλυψε τη Δευτέρα το NBC Today Show.

Ακολουθούν οι οκτώ διεκδικητές της λίστας του Time:

Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι

Ως αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους έχει “εμπνεύσει” τους οπαδούς του να πολεμήσουν για τη δημιουργία του χαλιφάτου στο Ιράκ και τη Συρία, ενώ έχει εμψυχώσει τις φριχτές τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες όπως η Γαλλία και η Τυνησία.

– Οι Black Lives Matter ακτιβιστές, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την ανισότητα με τους Αφροαμερικανούς.

– Η Κέιτλιν Τζέννερ, της οποίας η αλλαγή φύλου προκάλεσε εκτεταμένες συζητήσεις σε θέματα για την ταυτότητα φύλου και ανισότητας για την κοινότητα LGBT.

– Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, Τράβις Κάλανικ, o οποίος κατάφερε να οδηγήσει στην εταιρεία σε μια αποτίμηση περίπου 70 δισ. δολαρίων.

– Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ήταν στο επίκεντρο των μεγάλων γεγονότων της Ευρώπης του τρέχοντος έτους, για την οικονομική διαμάχη στην Ευρωζώνη και την προσφυγική κρίση.

– Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τράβηξε τα βλέμματα μετά τις κυρώσεις της Δύσης εναντίον του για τις στρατιωτικές επεμβάσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και για τις επιχειρήσεις της Μόσχας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

– Ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, συζητήθηκε αρκετά από τα διεθνή μέσα, καθώς επιδιώκει να «γλιτώσει» τη χώρα από το οικονομικό εμπάργκο χρόνων, μετά την πυρηνική συμφωνία με τη Δύση.

– Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σχολιαστεί από τα μέσα όλου του κόσμου, ενώ παρά τη λαϊκιστική ρητορική του, προηγείται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2015 θα ανακοινωθεί την Τετάρτη το πρωί από την Time.com, ενώ το αμερικανικό μέσο NBC ζητά από τους αναγνώστες να ψηφίσουν έναν από τους οκτώ φιναλίστ, που ονομαστεί Person Of The Year.