Τιμήθηκαν τρεις Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες

Τιμήθηκαν τρεις Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες

Ο Ν. Μηταράκης μίλησε στην 2η εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Μανχάταν.

Την τιμητική τους είχαν τρεις Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες σε εκδήλωση της  Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Initiative) που διοργανώθηκε στο Μανχάταν: οι Τζορτζ Μπεχράκης, Τζον Παπατζόν και Πίτερ Πίτερσον.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης και αναφέρθηκε στην «νέα οικονομική πραγματικότητα» που διαμορφώνεται στην Ελλάδα.

Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε τα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και η πρωτογενής παραγωγή, μιλώντας στην 2η ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Initiative) με τίτλο «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας».

Ο κ. Μηταράκης συνοπτικά και περιεκτικά περιέγραψε τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός για να αντιμετωπιστούν «δύσκολες καταστάσεις» για την χώρα που επέφερε η οικονομική κρίση, υπογραμμίζοντας «τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη διευκόλυνση του εμπορίου και την εξωστρέφεια της οικονομίας».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σημείωσε ιδιαίτερα τις «ενθαρρυντικές εξελίξεις» στις επενδύσεις και την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, τονίζοντας την «περηφάνια και τη δημιουργικότητα» του Ελληνικού Έθνους. Επίσης, ευχαρίστησε την Ομογένεια και ιδιαίτερα τα στελέχη και τα μέλη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για την στήριξη προς την χώρα μας.

Αισιόδοξο μήνυμα για τη «νέα Ελλάδα» μετέφερε, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ο πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Χρίστος Παναγόπουλος, σημειώνοντας τις «σταθερές και επίμονες» προσπάθειες των Ελλήνων για να εξέλθουν από την κρίση, ενώ επεσήμανε τη «βοήθεια και τη συμβολή» των ομογενών και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της Ελλάδας.

Διαβάστε: Τέσσερις Έλληνες ομογενείς ανάμεσα στους πιο πλούσιους Αμερικάνους

Στην εκδήλωση διαβάστηκε «μήνυμα σεβασμού» προς τους Έλληνες του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος είναι επίτιμος πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Hellenic Initiative (σ.σ. στην περσινή εκδήλωση είχε παραστεί και μιλήσει), τονίζοντας για μια ακόμη φορά το «θετικό ρόλο» των Ελληνοαμερικανών και εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο για το «έργο προσφοράς», όπως σημειώθηκε, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα και την «στήριξη προς νέους επιχειρηματίες», που βασισμένοι στην ιδιωτική πρωτοβουλία αναπτύσσουν καινοτόμες και ευρηματικές επιχειρηματικές ιδέες.

Στους σκοπούς του ομογενειακού αυτού φορέα, στον «πλούτο της ελληνικής παράδοσης», αλλά και στο «πείσμα των Ελλήνων μεταναστών να κτίσουν το όνειρο, χωρίς να λησμονούν ποτέ τις ρίζες τους» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Hellenic Initiative, Άντριου Λιβέρης.

Τους παρισταμένους συγκίνησε ο κ. Παπατζόν με το συναισθηματικό και μεστό λόγο του για το ελληνικό μεταναστευτικό ταξίδι και για την περηφάνια του που είναι Έλληνας, ενώ ανακοίνωσε, ότι προσφέρει πεντακόσιες χιλιάδες δολάρια για τα προγράμματα του Hellenic Initiative.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, κατά την εκδήλωση συγκεντρώθηκαν περισσότερα από δυο εκατομμύρια δολάρια.

Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και την παρουσίασε η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και επιχειρηματίας Αριάννα Χάφινγκτον.

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου, Γιώργος Ηλιόπουλος και Βασίλης Φιλίππου, αντίστοιχα, ο πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου στη Νέα Υόρκη, Νίκος Παπακωνσταντίνου, πολιτικοί και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, καθώς και μέλη ελληνοαμερικανικών οργανισμών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ