Τιμωρία για τους υπαίτιους της υπόθεσης Folli Follie ζητά ο CEO της QCM

Τιμωρία για τους υπαίτιους της υπόθεσης Folli Follie ζητά ο CEO της QCM

Ο Γκάμπριελ Γκρέγκο αμφισβητεί τη γραμμή άμυνας του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου για τις δραστηριότητες στην Ασία.

Την ανάγκη να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για το σκάνδαλο Folli Follie τονίζει, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «F&M Voice», ο Γκάμπριελ Γκρέγκο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Quintessential Capital Management (QCM).

Αναλυτικότερα, ο κ. Γκρέγκο στη συνέντευξή του επισημαίνει ότι το μεμονωμένο επεισόδιο της Folli Follie δεν θα πρέπει να αλλάξει ουσιωδώς τις προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. “Ασφαλώς, είναι σημαντικό να αντιμετωπισθεί αυτή η υπόθεση πλήρως. Δεν πρέπει να επιτραπεί οι δράστες να αποφύγουν την τιμωρία, αλλιώς αυτό θα στείλει ένα καθαρό σήμα σε άλλους, δυνητικούς απατεώνες να επιχειρήσουν κάτι παρόμοιο” αναφέρει ο κ Γκρέγκο.

Ο κ. Γκρέγκο δεν επικρίνει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την αδυναμία της να διερευνήσει έγκαιρα την υπόθεση της FF Group. «Σχετικά με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μπορώ να πω ότι δεν έχουν τη δικαιοδοσία να παρεμβαίνουν άμεσα κατά της διοίκησης μιας εταιρίας. Έκαναν αυτό που φαίνεται λογικό. Δηλαδή, ζήτησαν την παρέμβαση εισαγγελέα. Έχω πληροφορηθεί ότι ο εν λόγω εισαγγελικός λειτουργός είναι αυστηρός, γι’ αυτό και δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι οι δράστες δεν θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους» τονίζει.

Αναφορικά με την Folli Follie μεταφέρει την εκτίμησή του ότι «η εταιρία είναι, ξεκάθαρα, αφερέγγυα και η φήμη της έχει υποστεί σοβαρή φθορά. Ίσως κάποιος βρεθεί να αγοράσει το εμπορικό σήμα και τις γραμμές προϊόντων».

Ταυτόχρονα, αμφισβητεί τη γραμμή άμυνας του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου που υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τι έκανε ο πατέρας του με τη θυγατρική στην Ασία και τονίζει: «Πιστεύω ότι ο Τζ. Κουτσολιούτσος γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει, εκ της θέσεώς του, τι συνέβαινε στην Ασία. Επιπλέον, θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός ότι, πολλά από τα κλειστά καταστήματα που εντοπίσαμε δεν βρίσκονταν στην Ασία, αλλά σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Για παράδειγμα, η FF ισχυριζόταν ότι είχε οκτώ καταστήματα στις ΗΠΑ, ενώ μόνο ένα από αυτά ήταν ανοικτό. Αυτό φαίνεται συνεπές με την ύπαρξη σοβαρών διοικητικών προβλημάτων στο σύνολο του ομίλου και όχι μόνο στην Ασία. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος έχει τις ίδιες ευθύνες με τον πατέρα του, κατά την άποψή μου».