«Τίτλοι τέλους» στα σχέδια της Apple για τον ασύρματο φορτιστή AirPower

«Τίτλοι τέλους» στα σχέδια της Apple για τον ασύρματο φορτιστή AirPower
Ο λόγος αυτής της απόφασης ήταν ότι η συσκευή δεν ήταν έτοιμη για μαζική εισαγωγή σε παραγωγή.

Με μία λιτή ανακοίνωση η Apple γνωστοποίησε ότι το AirPower, δηλαδή η συσκευή ασύρματης φόρτισης που είχε ανακοινώσει η εταιρεία, ακυρώνεται.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Dan Riccio, αντιπρόεδρος της Apple και αρμόδιος για θέματα μηχανικής και hardware. «Μετά από πολλές προσπάθειες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το AirPower δεν θα επιτύχει τα υψηλά μας πρότυπα και ακυρώσαμε το έργο», ανέφερε ο Riccio. «Ζητούμε συγγνώμη για εκείνους τους πελάτες που ανυπομονούσαν αυτό το λανσάρισμα. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι ασύρματο και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε την ασύρματη εμπειρία», κατέληξε.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η πλατφόρμα ασύρματης φόρτισης AirPower είχε ανακοινωθεί από την Apple το 2017, μαζί με το iPhone Χ. Πρόθεση της εταιρείας ήταν η συσκευή να παρέχει ασύρματη φόρτιση σε τρεις εναλλακτικές συσκευές συγχρόνως, δηλαδή σε τηλέφωνα iPhone, σε έξυπνα ρολόγια Apple Watch και σε ασύρματα ακουστικά AirPods.

Η γενικότερη αντιμετώπιση του AirPower είναι μάλλον σπάνια για την Apple, καθώς η αμερικανική εταιρεία συνηθίζει να προαναγγέλλει και στη συνέχεια να παρουσιάζει με όρους «σόου» τα νέα της προϊόντα, είτε αυτά είναι συσκευές είτε είναι υπηρεσίες. Η πρόωρη ανακοίνωση του AirPower, μαζί με τα επίσης νέα τότε ασύρματα AirPods που έχουν ικανότητα ασύρματης φόρτισης, είχαν σπάσει την συγκεκριμένη παράδοση. Τα ανανεωμένα AirPods ανακοινώθηκαν μόλις πριν από δέκα ημέρες  δημιουργώντας την αίσθηση ότι θα ακολουθήσει και το AirPower.

Όπως φαίνεται η συσκευή δεν ήταν έτοιμη για μαζική εισαγωγή σε παραγωγή. Προφανώς η Apple παρουσίασε ένα προϊόν το οποίο δεν είχε δοκιμάσει εκτενώς με αποτέλεσμα αυτό να μην καταφέρει ποτέ να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων. Μετά την ανακοίνωση έκαναν την εμφάνισή τους φήμες ότι η συσκευή ασύρματης φόρτισης αντιμετώπιζε προβλήματα υπερθέρμανσης. Ειδικότερα, η ιστοσελίδα TechCrunch υποστηρίζει ότι πρόβλημα παρουσίαζε η τοποθέτηση πολύ κοντά, τριών συσκευών που φόρτιζαν ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως αναφέρει το Reuters, η μετοχή της Apple δεν επηρεάστηκε από την ακύρωση του συγκεκριμένου προϊόντος, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις NXP Semiconductors και STMicroelectronics, δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές chip που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ασύρματης φόρτισης τεχνολογίας Qi (σαν το AirPower).