Το 65% των Γάλλων επιθυμεί την απόσυρση της υποψηφιότητας Φιγιόν

Το 65% των Γάλλων επιθυμεί την απόσυρση της υποψηφιότητας Φιγιόν

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στη Γαλλία, ο Φιγιόν δέχεται ισχυρό "χτύπημα" ύστερα από το σκάνδαλο διαφθοράς γύρω από τη σύζυγό του. 

Περίπου δύο στους τρεις Γάλλους ψηφοφόρους επιθυμούν ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές, να αποσύρει την υποψηφιότητα του, έπειτα από το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του, η οποία κατηγορείται ότι εισέπραττε χρήματα από το γαλλικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση, που έγινε με δείγμα 1.004 ψηφοφόρων και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε πως επιθυμεί να αποσύρει ο Φιγιόν την υποψηφιότητα του. 

Το ποσοστό είναι 3% χαμηλότερο σε σχέση με έρευνα της ίδιας εταρείας που διεξήχθηκε πριν δύο εβδομάδες.

Με βάση τα αποτελέσματα, το 70% των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων, του κόμματος του Φιγιόν, επιθυμεί να διατηρήσει την υποψηφιότητα του. 

Ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς επέμεινε την Παρασκευή ότι δεν θα εγκαταλείψει την κούρσα, αν και είχε δηλώσει πως θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, αν τεθεί ο ίδιος υπό επίσημη έρευνα για την εικονική απασχόληση της συζύγου του. 

Σημειώνεται ότι ο Φιγιόν ήταν φαβορί για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο γύρω από τη σύζυγό του. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν βέβαιη την επικράτησή του και ισχυρό ανάχωμα για να μετριαστεί η αύξηση των ποσοστών της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν.

Το περιθώριο λάθους της έρευνας είναι +/- 3.1%.