Το αφεντικό της Apple «στάζει φαρμάκι» κατά του Facebook

Το αφεντικό της Apple «στάζει φαρμάκι» κατά του Facebook
epa06215509 Apple CEO Tim Cook speaks at the opening of the inaugural Bloomberg Global Business Forum at the Plaza Hotel in New York, New York, USA, 20 September 2017. The forum will feature more than 50 heads of state and 250 international CEOs as it is held on the sidelines of the ongoing nearby General Debate of the United Nations General Assembly. EPA/ANDREW GOMBERT

Όπως είπε ο Τιμ Κουκ, η Apple «δεν πρόκειται να διακινήσει την προσωπική σας ζωή».

Σκληρά λόγια κατά του Facebook επεφύλασσε ο Τιμ Κουκ, με αφορμή το σκάνδαλο διαρροής των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη ο CEO της Apple δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία του «δεν πρόκειται να διακινήσει την προσωπική σας ζωή», ρίχνοντας καρφιά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν πολλοί ανταγωνιστές του.

Το σκάνδαλο Cambridge Analytica έχει φέρει το Facebook σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς η εταιρεία αυτή απέκτησε και εκμεταλλεύτηκε τα δεδομένα 50 εκατ. χρηστών εν αγνοία τους.

Όταν ερωτήθηκε για το τι θα έκανε εάν ήταν στη θέση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο Τιμ Κουκ απάντησε ότι «δεν θα βρισκόμουν ποτέ σε αυτή τη θέση». Μάλιστα, επανέλαβε το μότο του προκατόχου του, Στιβ Τζομπς, για το πόσο σημαντικό είναι για την Apple το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. «Αυτό δεν ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα», είπε ο Κουκ. «Είναι κάτι που κάνουμε εδώ και χρόνια».

Όπως είπε ο Κουκ, η Apple θα μπορούσε να αποκομίσει τεράστια κέρδη εάν εκμεταλλευόταν οικονομικά τους πελάτες της, αναφερόμενος στην πρακτική προσωποποιημένων διαφημίσεων που χρησιμοποιείται από τους ανταγωνιστές της.

«Εάν ο πελάτης ήταν δικό μας προϊόν, θα βγάζαμε πάρα πολλά λεφτά», είπε ο Τιμ Κουκ. «Όμως έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε κάτι τέτοιο».