Το ανίσχυρο δολάριο μείωσε τα έσοδα της Nike

Το ανίσχυρο δολάριο μείωσε τα έσοδα της Nike

Θετικό πρόσημο στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο, παρά την αλλαγή της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος.

Άλμα 7% σημείωσαν το τελευταίο τρίμηνο τα έσοδα της Nike, με την εταιρεία να σημειώνει σημαντική αύξηση πωλήσεων σε Βόρεια Αμερική και διεθνείς αγορές-κλειδί.

Όπως σημειώνει το Fortune, το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να φτάσει ακόμη το 13% όμως η πτώση της ισοτιμίας του δολαρίου εμπόδισε την αύξηση των εσόδων της Nike, όπως και πολλών ακόμη αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται διεθνώς.

Τα έσοδα της Nike ανέβηκαν και στις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, ενώ η ανάπτυξη σε Δυτική Ευρώπη και Κίνα ήταν διψήφια. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Βόρεια Αμερική ήταν 6%.

Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη καθώς και Ιαπωνία ήταν οι περιοχές όπου το φτηνότερο δολάριο μείωσε τα αναμενόμενα έσοδα από τις πωλήσεις, με την εταιρεία να μη δημοσιεύει στοιχεία για αυτές τις αγορές.

Στις ΗΠΑ η Nike εξακολουθεί να πετυχαίνει καλές επιδόσεις. Η τάση της εξάπλωσης των αθλητικών ειδών και σε χώρους εκτός γυμναστηρίων επανέφερε στο προσκήνιο τη μόδα της πιο άνετης ένδυσης, με τις αμερικανικές εταιρείες να μάχονται για μια διαρκώς αυξανόμενη «πίτα» εσόδων.

Όσον αφορά του αριθμούς, τα κέρδη της Nike ανέβηκαν κατά 16%, στα 791 εκατ. δολάρια, έως το τέλος Φεβρουαρίου και τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 89 σεντς. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7% φτάνοντας τα 7,46 δισ. δολάρια ενώ οι παραγγελίες για την περίοδο Μαρτίου – Ιουλίου ανέβηκαν κατά 11%.

Τα υποδήματα εξακολουθούν να αποτελούν το «δυνατό χαρτί» της εταιρείας, με τα υπόλοιπα είδη να πιέζονται περισσότερο εξαιτίας του ανταγωνισμού.