Το Apple Car ίσως απέκτησε νέο ηγέτη

Το Apple Car ίσως απέκτησε νέο ηγέτη

Ένα οικείο αλλά και αινιγματικό πρόσωπο στην Apple... 

Το μυστικό πρότζεκτ Apple Car ίσως έχει ένα νέο αφεντικό.

Το πρώην ανώτερο στέλεχος της Apple, Μπομπ Μάνσφιλντ, επιλέχθηκε να ηγηθεί του Project Titan, σύμφωνα με την The Wall Street Journal, επικαλούμενη ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι έχουν γνώση των κινήσεων της Apple.

Ο Μάνσφιλντ λέγεται ότι ανέλαβε τα ηνία του Apple Car στις αρχές του μήνα, όταν οι εργαζόμενοι στον τεχνολογικό γίγαντα παρατήρησαν ότι οι ανώτεροι μάνατζερ του μυστικού πρότζεκτ αναφέρονταν όλοι σ’ αυτόν, σύμφωνα με τις πηγές της Journal.

Ο Μάνσφιλντ είναι ένα οικείο αλλά και αινιγματικό πρόσωπο στην Apple. Υπηρέτησε ως ανώτερος αντιπρόεδρος τεχνολογιών μέχρι το 2012, όταν η Apple ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί. Όμως, στη συνέχεια κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Μάνσφιλντ εργαζόταν για την Apple πάνω σε μυστικά project, αναφερόμενος απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τιμ Κουκ. Και πιστεύεται ότι ένα απ’ αυτά τα project κατέληξε στο Apple Watch.

Πριν συνταξιοδοτηθεί, ο Μάνσφιλντ υπήρξε σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα δημιουργίας άλλων προϊόντων της Apple, όπως το MacBook Air και το iPad.

Το Project Titan, όμως, θα μπορούσε να είναι το πιο απαιτητικό του καθήκον μέχρι σήμερα.

Η Apple, σύμφωνα με αναφορές, δουλεύει πάνω σε ένα ηλεκτρικό, αυτόνομο όχημα, με το κωδικό όνομα Project Titan. Η εταιρεία έχει προσλάβει αναρίθμητους μηχανικούς αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων και πρώην εργαζομένων του μεγάλου ανταγωνιστή, της Tesla. Για την ακρίβεια, ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, έχει αποκαλέσει την Apple «νεκροταφείο της Tesla», δηλαδή ένα μέρος όπου πηγαίνουν οι μηχανικοί αν δεν τα καταφέρουν στην Tesla.

Παρά την απροθυμία της Apple να μιλήσει για το πρότζεκτ, ο Κουκ έχει υπονοήσει ότι η Apple ενδιαφέρεται πραγματικά για τη συγκεκριμένη αγορά αλλά έχει αρνηθεί να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις.

Πάντως, τώρα τελευταία οι φήμες είναι αρνητικές για την πορεία του Apple Car. Ο Στιβ Ζαντέσκι, που θεωρείτο επικεφαλής του Project Titan, εγκατέλειψε την εταιρεία ενώ και ο Τζόνι Άιβ, επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την πρόοδο του πρότζεκτ.

Πλέον, ίσως εναπόκειται στον Μάνσφιλντ να επιλύσει τα όποια προβλήματα. Το αν θα τα καταφέρει παραμένει άγνωστο. Αρκετά στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας, πάντως, επισημαίνουν ότι η ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου από την Apple αποδεικνύεται δαπανηρή και δύσκολη, κι ότι η εταιρεία καλό θα ήταν να ασχοληθεί μ’ αυτά που γνωρίζει καλά. Ο ίδιος ο Μάνσφιλντ δεν έχει εμπειρία στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Βέβαια, ούτε είχε ασχοληθεί και με ρολόγια προτού παρουσιαστεί το Apple Watch, και όπως έχει δείξει η ιστορία, ο ίδιος ξέρει καλά πώς να ηγείται του προσωπικού για να καταλήξει ένα προϊόν στην αγορά.