Το bitcoin πάνω από τα 57.000 δολάρια – Για πρώτη φορά από το τέλος του 2021

Το bitcoin πάνω από τα 57.000 δολάρια – Για πρώτη φορά από το τέλος του 2021
Photo: pixabay.com
Το bitcoin έχει ξεπεράσει τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως οι μετοχές και ο χρυσός φέτος.

Το φράγμα των 57.000 δολαρίων ξεπέρασε μέσα στην Τρίτη το bitcoin, με το μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα του κόσμου να φτάνει σε αυτά τα επίπεδα για πρώτη φορά από το τέλος του 2021.

Λίγο μετά τις 11:00 (ώρα Ελλάδας) το bitcoin κέρδιζε 3,38% στα 56.319 δολάρια ενώ νωρίτερα έφτασε να ανέβει έως και 4,4% για να φθάσει τα 57.039 δολάρια.

Το Bloomberg σημειώνει πως η τιμή του bitcoin έχει αυξηθεί κατά 32% από την αρχή του 2024, επεκτείνοντας ένα παρατεταμένο ράλι που έχει επίσης υποδαυλίσει την κερδοσκοπική όρεξη για μικρότερα tokens όπως το ether και το dogecoin.

Ένα ποσό 6,1 δισ. δολαρίων έχει «πέσει» στα spot bitcoin ETF που άρχισαν να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση της ζήτησης για το token πέρα από τους αφοσιωμένους λάτρεις των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ακόμα, μια επερχόμενη μείωση της αύξησης της προσφοράς του bitcoin, το halving, προσθέτει στο αισιόδοξο κλίμα.

Η συνδυασμένη αξία των ψηφιακών assets ανέρχεται σήμερα σε περίπου 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την CoinGecko, σε σύγκριση με το χαμηλό των 820 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022 όταν κατέρρευσαν η FTX και άλλες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύξηση των αποδόσεων

Τα ψηφιακά tokens σημειώνουν άλμα, παρόλο που οι επενδυτές έχουν περιορίσει τις προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες φέτος, γεγονός που αποδεικνύεται από την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

«Η ανοδική δυναμική στα κρυπτονομισμάτα ξεδιπλώνεται παρά την άνοδο των επιτοκίων», έγραψε σε σημείωμά του ο επικεφαλής της στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Fundstrat Global Advisors, Σον Φάρελ.

Τα στοιχεία της Coinglass δείχνουν ότι περίπου 162 εκατομμύρια δολάρια αξίας θέσεων συναλλαγών στα cryptos που στοιχηματίζουν σε χαμηλότερες τιμές ρευστοποιήθηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη, ένα από τα μεγαλύτερα διήμερα από τουλάχιστον τις 30 Νοεμβρίου.

Το bitcoin έχει ξεπεράσει τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως οι μετοχές και ο χρυσός φέτος. Μια αναλογία που συγκρίνει την τιμή του token με το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com