Το Bitcoin σε υψηλό 9μήνου αφού η εξαγορά της Credit Suisse δεν κατευνάζει τους τραπεζικούς φόβους

Το Bitcoin σε υψηλό 9μήνου αφού η εξαγορά της Credit Suisse δεν κατευνάζει τους τραπεζικούς φόβους
As bitcoins skyrocket to more than $12 000 for one BTC, many central banks as ECB or US Federal Reserve warn of risks of a bubble. Britain and the ECB want to monitor trade for money-laudering suspicions. The main U.S. derivatives regulator said it would allow CME Group Inc (CME.O) and CBOE Global Markets Inc (CBOE.O) to list Bitcoin futures contracts. Toulouse. December 6th 2017. (Photo by Alain Pitton/NurPhoto) (Photo by Alain Pitton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Μέσα σε ένα πλήθος τραπεζικών αποτυχιών, τα χαρακτηριστικά του bitcoin είναι μπροστά και στο επίκεντρο καθώς γίνεται λόγος για τα οφέλη του κρυπτονομίσματος.

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο έως και 4% τη Δευτέρα εν μέσω φόβων για μια συνεχιζόμενη τραπεζική κρίση, κάτι που ξεκίνησε με την πτώση της Silicon Valley Bank νωρίτερα αυτό το μήνα και συνεχίστηκε με την πρόσφατη εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.

Η τιμή έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών στις αρχές της διαπραγμάτευσης, πλησιάζοντας το όριο των 30.000 δολαρίων, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα βασικό επίπεδο αντίστασης καθώς οι έμποροι αξιολογούν εάν η τραπεζική κρίση θα εξαπλωθεί ή εάν θα περιοριστεί πλήρως. Λίγο αργότερα, το Bitcoin επέστρεψε σε αρνητικό πρόσημο, ωστόσο, φαίνεται ότι βρήκε επιτέλους το χρόνο του να λάμψει, εν μέσω συζητήσεων σχετικά με το πόσο έμπιστα είναι τα κρυπτονομίσματα.

Η εξαγορά-express της Silicon Valley Bank από την FDIC ανέδειξε αυτή τη δυναμική, η οποία βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο το Σαββατοκύριακο αφού η ελβετική κυβέρνηση ουσιαστικά ανάγκασε την UBS να εξαγοράσει την Credit Suisse για κάτι περισσότερο από 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κυβέρνηση προχώρησε δε σε αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να μην απαιτείται η ψήφος των μετόχων για την έγκριση της συμφωνίας.

Από τη στιγμή που η FDIC ανέλαβε τη Silicon Valley Bank στις 10 Μαρτίου, το bitcoin έχει ανέβηκε κατά 42%, ενώ συνολικά έχει αυξηθεί κατά 63% από το χαμηλό του στα μέσα Νοεμβρίου, όταν πλησίασε τα 15.500 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: