Το ΔΝΤ «επιστρέφει» με σκληρότερες απαιτήσεις

Το ΔΝΤ «επιστρέφει» με σκληρότερες απαιτήσεις

Φόρο 800 ευρώ για όλους και μείωση στις συντάξεις έως 30% ζητά το Ταμείο από την Αθήνα. 

Νέο «χτύπημα» του Πόουλ Τόμσεν για την ανάγκη λήψης νέων, επώδυνων μέτρων την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη η διαβούλευση μεταξύ της Ελλάδας και των μελών του Euro Working Group.

Σε προσθήκη του, στο κείμενο του περιβόητου blog του Διευθυντή Ευρώπης του ΔΝΤ που είχε ανάψει «φωτιές» στην διαπραγμάτευση και απαντώντας στο άρθρο του Πιέρ Μοσκοβισί στους Financial Times, με το οποίο ο Επίτροπος είχε στηρίξει την Αθήνα που απέρριπτε τέτοια μέτρα, ο Τόμσεν επανέρχεται κι επιμένει στις θέσεις του για την ανάγκη λήψης σκληρών μέτρων, παραθέτοντας μια σειρά στοιχείων για να τις στηρίξει.

Εάν τελικώς γίνουν αποδεκτές οι παρεμβάσεις που ζητά ο ίδιος, τότε το σύνολο όλων των Ελλήνων θα υποστούν νέα, βαριά μείωση των εισοδημάτων τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ η απώλεια μπορεί να φτάσει τον έναν μισθό. Την ώρα που πάνω από οκτώ στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ, ουσιαστικά το… μάρμαρο θα κληθούν να πληρώσουν τα εκατομμύρια των συνταξιούχων και μισθωτών που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους.

Απο την άλλη, ο επιπλέον φόρος που θα προκύψει αν μειωθεί το αφορολόγητο θα φτάσει τα 600 με 800 ευρώ για όλους. Όσον αφορά τις παρεμβάσεις στις συντάξεις, το ΔΝΤ προτείνει μείωση έως και 30%.

Και βεβαίως το Ταμείο δεν αποκλείει ακόμη και μείωση των καταβαλλόμενων μισθών από το δημόσιο αλλά και απολύσεις, ένα μέτρο που θα αλλάξει τα δεδομένα στο δημόσιο τομέα.

Διαβάστε επίσης: ΔΝΤ: Με νέα ανάρτηση επιμένει να κοπούν συντάξεις και αφορολόγητο