Το δράμα του Twitter συνεχίζεται

Το δράμα του Twitter συνεχίζεται
NEW YORK, NY - NOVEMBER 07: The Twitter logo is displayed on a banner outside the New York Stock Exchange (NYSE) on November 7, 2013 in New York City. Twitter goes public on the NYSE today and is expected to open at USD 26 per share, making the company worth an estimated USD 18 billion. (Photo by Andrew Burton/Getty Images)

Πουλιέται ή δεν πουλιέται το διάσημο social media;

της Έριν Γκρίφιθ

Την προηγούμενη εβδομάδα, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Twitter, Έβαν Γουίλιαμς, οδήγησε την τιμή της μετοχής σε αύξηση μερικών ποσοστιαίων μονάδων. Πώς; Απλώς, του τέθηκε μια απλή ερώτηση: Μπορεί η Twitter να παραμείνει μια ανεξάρτητη εταιρεία; Η απάντηση του Γουίλιαμς ήταν «ουδέν σχόλιο» και ακολουθήθηκε από μια δήλωση ότι το διοικητικό συμβούλιο της Twitter «θα εξετάσει τις σωστές επιλογές».

Η απάντηση θύμισε σε πολλούς την απάντηση του Γουίλιαμς στο ίδιο ερώτημα πέρυσι, στο συνέδριο Brainstorm Tech του Fortune: «Μπλα, μπλα, μπλα, το διοικητικό συμβούλιο θα κάνει ό,τι πρέπει».

Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος ερμήνευσε την δήλωση ως ένδειξη ότι η Twitter πωλείται. Η τιμή της μετοχής που ακολουθεί πτωτική πορεία ανέβηκε κατά 6%. Και στο Twitter (φυσικά!), οι σχολιαστές αστειεύτηκαν γράφοντας ότι οι φήμες για πώληση της εταιρείας είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να δώσει ώθηση στην τιμή της μετοχής της φέτος.

Οι φήμες μπορεί να οφείλονται και στο γεγονός ότι ο κόσμος θέλει πράγματι η Twitter να πουληθεί. Είναι επώδυνο να βλέπεις συνεχώς αρνητικές ειδήσεις και συρρικνούμενη ανάπτυξη εσόδων. Βεβαίως, όταν έγραψα μια εκτίμηση για το μέλλον της εταιρείας στο περιοδικό φέτος τον Φλεβάρη, τα στελέχη της Twitter με διαβεβαίωσαν ότι η εταιρεία είχε αρχίσει να ξεπερνά τα εμπόδια – η σαπουνόπερα επρόκειτο να ολοκληρωθεί.

Αλλά αυτό, ακριβώς, δεν συνέβη.

Η σαπουνόπερα συνεχίστηκε, και ένα άρθρο στο Recode αναφέρει πλέον ότι το διοικητικό συμβούλιο πρόκειται να συζητήσει άμεσα το μέλλον της Twitter ως ανεξάρτητη εταιρεία. Σύμφωνα με το κείμενο, η Google και η 21st Century Fox ίσως κινηθούν για να αγοράσουν την εταιρεία, ενώ επίκειται ένας νέος γύρος απολύσεων και αντιδράσεων από ακτιβιστές μετόχους.

Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν.