Το Facebook και το Twitter παραγγέλνουν για εσάς μια πίτσα!

Το Facebook και το Twitter παραγγέλνουν για εσάς μια πίτσα!
Breadsticks and a pepperoni pizza from a Pizza Hut restaurant, a unit of Yum! Brands Inc., are arranged for a photograph in Torrance, California, U.S., on Monday, Oct. 7, 2013. Yum! Brands Inc. is scheduled to release earnings data on Oct. 8. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg via Getty Images

Πώς θα παραγγέλνουν από εδώ και στο εξής οι πελάτες της αλυσίδας εστιατορίων. 

O κατάλογος εστιατορίων από τα οποία παραγγέλνουν οι πελάτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ολοένα και αυξάνεται. Η Pizza Hut είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα εστιατορίου που θα επιτρέπει στο κοινό να πραγματοποιήσει την παραγγελία του χρησιμοποιώντας το λογαρισμό του στο Facebook και το Twitter.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη μια νέα της συνεργασία με την Conversable, μια chatbot startup επιχείρηση, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της και στο Whole Foods Market των ΗΠΑ.

Το νέο εγχείρημα της Pizza Hut θα λειτουργήσει από τον Αύγουστο, για αρχή μόνο στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρχει επιπλέον χρέωση στην περίπτωση που οι πελάτες παραγγείλουν μέσω του chatbot, ενώ θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις για τις πρόσφατες προσφορές της Pizza Hut.

«Η νέα πλατφόρμα επικοινωνίας της Pizza Hut θα καθιστά πιο εύκολη τη διαδικασία της παραγγελίας για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Baron Concors, Chief Digital Officer της αλυσίδας εστιατορίων, προσθέτοντας ότι η εταιρεία επιδιώκει συνεχώς να απλοποιεί τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι παραγγελίες.

Είναι πολύ πιθανό, από εδώ και στο εξής, να δούμε κι άλλες αλυσίδες εστιατορίων να εγκαινιάζουν το νέο αυτό εγχείρημα. Υπενθυμίζεται ότι το Facebook «άνοιξε» το Messenger και για τις επιχειρήσεις, επιτρέποντας στις εταιρείες να χτίσουν bots για τις υπηρεσίες τους.

Φυσικά, ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της Pizza Hut, η Domino’s , υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα των παραγγελιών μέσω των κοινωνικών μέσων καθώς εισήγαγε ένα παρόμοιο σύστημα αλλά μέσω του Twitter, πριν περίπου από ένα χρόνο .