Το Facebook συνεχίζει να τρυπά το «ταβάνι» των εσόδων

Το Facebook συνεχίζει να τρυπά το «ταβάνι» των εσόδων
epa04901364 (FILE) A file picture dated 28 November 2013 shows a man using the social networking site Facebook on his phone at a cafe in Hanoi, Vietnam. More than one billion people logged into the social media network Facebook in one day, marking a new record for the company, said Facebook co-founder and chief executive Mark Zuckerberg on 27 August 2015. The 31-year-old entrepreneur said the milestone was the 'beginning of connecting the whole world,' according to a message on his Facebook site. EPA/LUONG THAI LINH

Το μεγαλύτερο social media στον κόσμο έγινε ακόμη πιο μεγάλο.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Facebook για το περασμένο τρίμηνο διέψευσαν και τον πιο αισιόδοξο παράγοντα της Wall Street, καθώς η εφαρμογή για τα κινητά έβαλε για τα καλά στο «παιχνίδι» και τα βίντεο προσθέτοντας νέα έσοδα από διαφημίσεις.

Συγκεκριμένα, τα διαφημιστικά έσοδα μόνο στα κινητά αντιπροσωπεύουν πλέον το 84% των συνολικών διαφημιστικών εσόδων του Facebook, σε αντίθεση με το 76% της περσινής περιόδου.

Τα συνολικά έσοδα από διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά 63% φτάνοντας τα 6,24 δισ. δολάρια, συντρίβοντας τους υπολογισμούς των αναλυτών που μιλούσαν για 5,8 δισ. δολάρια.

Το Facebook αποτελεί τον μεγαλύτερο ιντερνετικό φορέα απορρόφησης της παραδοσιακής τηλεοπτικής διαφήμισης, με το Snapchat και το YouTube να ακολουθούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook, ως τα τέλη Ιουλίου οι μηνιαίοι χρήστες της εφαρμογής έφτασαν το 1,71 δισ. ανθρώπους, σε σύγκριση με το 1,49 δισ. πριν από έναν χρόνο.

Όσον αφορά τα κέρδη ανά μετοχή, αυτά έφτασαν τα 97 σεντς, έναντι των προβλέψεων για 82 σεντς.