Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο Λονδίνο

Τερέζα Μέι: «Δεν φοβόμαστε. Η αποφασιστικότητά μας δεν θα υποχωρήσει απέναντι στην τρομοκρατία».

Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη μέσω του πρακτορείου Amaq, για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης αναφέρει: «Ο δράστης των χθεσινών επιθέσεων στο βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος πραγματοποίησε την επιχείρηση ως απάντηση των εκκλήσεών μας να γίνονται στόχοι οι πολίτες την χωρών της συμμαχίας που πολεμά τον ISIS» .

isis

Τερέζα Μέι: Δεν φοβόμαστε

«Δεν φοβόμαστε», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενώπιον της βουλής μία ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

«Δεν φοβόμαστε και η αποφασιστικότητά μας δεν θα υποχωρήσει απέναντι στην τρομοκρατία», είπε κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά της ελευθερίας».

Ο δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, είχε γεννηθεί στη Βρετανία και είχε ανακριθεί από το MI5 για σχέσεις του με τον βίαιο εξτρεμισμό, πρόσθεσε η βρετανή πρωθυπουργός.

Η Μέι είπε ότι η τρομοκρατία δεν θα επικρατήσει, καλώντας τους πολίτες να απαντήσουν στη χθεσινή επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου συνεχίζοντας τη ζωή τους και παραμένοντας προσηλωμένοι στις βρετανικές αξίες.

«Αυτή τη στιγμή είναι τόσο σημαντικό να δείξουμε ότι οι δικές μας αξίες θα επικρατήσουν, ότι οι τρομοκράτες δεν θα νικήσουν, ότι θα συνεχίσουμε τη ζωή μας αποδεικνύοντας ότι οι κοινοί στόχοι και οι αξίες που μοιραζόμαστε ως έθνος προηγούνται και ότι οι τρομοκράτες θα ηττηθούν», είπε.

«Ένας τρομοκράτης ήρθε σε έναν τόπο όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων και πολιτισμών συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος. Και έβγαλε το μίσος αδιακρίτως κατά αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών», είπε ο η βρετανή πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για μία επίθεση εναντίον των ελεύθερων ανθρώπων παντού και, εκ μέρους του βρετανικού λαού, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους και συμμάχους σε ολόκληρο τον κόσμο που σε αυτήν την στιγμή έκαναν σαφές ότι στέκονται στο πλευρό μας», είπε.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση στην καρδιά του Λονδίνου: Πέντε οι νεκροί και περισσότεροι από 40 οι τραυματίες