Το Κάιρο στις φλόγες

Το Κάιρο στις φλόγες

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Αίγυπτο – Πάνω από 600 οι νεκροί, τουλάχιστον 4.000 οι τραυματίες.

Πάνω από 600 είναι νεκροί από τις αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο μεταξύ των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Βίντεο: Επεισόδια στο Κάιρο…ακούγονται οι πυροβολισμοί

Η κλιμάκωση των βίαιων επεισοδίων εμβάθυνε την πολιτική κρίση στη χώρα, η οποία προκλήθηκε από την ανατροπή του Μόρσι από το στρατό. Πράσινο φως δόθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν αληθινές σφαίρες κατά όσων διαδηλωτών επιτίθονταν σε κυβερνητικά κτίρια, ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Βίντεο: Χάος στην Αίγυπτο από τις συγκρούσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους πολίτες της που έχουν επισκεφτεί την Αίγυπτο να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα. Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρέσβη της για διαβουλεύσεις και η Αίγυπτος έκανε το ίδιο με τον πρεσβευτής της στην Άγκυρα.

Βίντεο: To Κάιρο στις φλόγες

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τα βίαια επεισόδια και κάλεσε όλες τις πλευρές επιδείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Αίγυπτος: Ακόμα ένα βήμα προς τον εμφύλιο

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 638, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο αριθμός των τραυματιών έχει ξεπεράσει τους 4.000.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάλεσε τους υποστηρικτές της να πραγματοποιήσουν την Παρασκευή «πορεία εκατομμυρίων» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βίαιη καταστολή των πρόσφατων διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Παρά τον πόνο και τη θλίψη για την απώλεια τόσων ζωών, οι πρόσφατες εγκληματικές πράξεις έχουν ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να δοθεί ένα τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισλαμιστική ομάδα. Περισσότεροι από 500 υποστηρικτές της Αδελφότητας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αιματηρών επεισοδίων.

Διαβάστε ακόμη: Αναποφάσιστη η δύση απέναντι στην αιματοχυσία

Δείτε τις φωτογραφίες

1/26

Φωτογραφίες: Reuters