Αίγυπτος: Η αστυνομία έλαβε εντολή να χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρά

Αίγυπτος: Η αστυνομία έλαβε εντολή να χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρά

Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Εντολή στην αστυνομία να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά για να αμύνεται σε περίπτωση επίθεσης διαδηλωτών και καταστροφών δημοσίων κτιρίων και δημόσιας περιουσίας έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου. Την είδηση αυτή μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε μερικές ώρες αφού ισλαμιστές διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα κυβερνητικό κτίριο σε ένα προάστιο του Καΐρου και την επομένη της αιματηρής επιχείρησης καταστολής των διαδηλωτών με εκατοντάδες νεκρούς.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου διεμήνυσε ότι είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει «τρομοκρατικές ενέργειες» στις οποίες προβαίνουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Διαβάστε ακόμη: H πιο αιματηρή μέρα από την ανατροπή Μουμπάρακ

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, βρίσκεται σε εξέλιξη «ένα εγκληματικό σχέδιο για να καταστραφούν οι πυλώνες του αιγυπτιακού κράτους». Παράλληλα αναφέρθηκε ότι η μεταβατική κυβέρνηση που υποστηρίζει ο στρατός επιζητεί μια «συνεκτική πολιτική διαδικασία», ανοικτή σε όποιον δεν ενέχεται στη βία.

Στο μεταξύ πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας και των υπηρεσιών υγείας ανέφεραν ότι τουλάχιστον τέσσερις στρατιωτικοί έπεσαν νεκροί από πυρά αγνώστων ενόπλων κοντά στην πόλη Ελ Αρίς, στην σχεδόν ανεξέλεγκτη από τις δυνάμεις ασφαλείας περιοχή του βορείου Σινά.

Σε άλλο επεισόδιο πέντε στρατιωτικοί τραυματίστηκαν όταν επίσης άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας στρατιωτικής σκηνής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.