Το καινούργιο «τέκνο» της Ergon στη Θεσσαλονίκη

Το καινούργιο «τέκνο» της Ergon στη Θεσσαλονίκη

1.000 τετραγωνικά νοστιμιάς στη καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Το 2007 οι ιδιοκτήτες της εταιρείας αποφάσισαν να που ανοίξουν το πρώτο Ergon στη Θεσσαλονίκη δίνοντας το «εναρκτήριο λάκτισμα» στα άλλα 9 deli-restaurants που έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό Λονδίνο και Βρυξέλλες.

Η αλυσίδα κατάφερε σύντομα να κερδίσει το κοινό αποδεικνύοντας ότι υπάρχει πάντα «χώρος» στην αγορά για τις έξυπνες ιδέες. Τα καταστήματα μετρούν σήμερα 150 περίπου συνεργάτες παραγωγούς και 1300 και πλέον προϊόντα στα ράφια τους.

Μετά από τέσσερα χρόνια, η ομάδα του Ergon αποφάσισε να μεγαλώσει το κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη και να το εξελίξει σε νέο επίπεδο. Εκτός από μεζεδοπωλείο και παντοπωλείο, το νέο concept με το όνομα “Αγορά” διαθέτει κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο και μανάβικο, από όπου το εστιατόριο προμηθεύεται τις πρώτες ύλες του, ενώ τον γευστικό πολυχώρο έρχεται να συμπληρώσει κι ένας φούρνος, που προσφέρει αρτοποιήματα, κρουσάν, κέικ και πίτες, τα οποία μπορεί κανείς, αν καθίσει για πρωινό ή brunch να τα συνδυάσει με τις μαρμελάδες και τα μέλια της εταιρίας και specialty καφέδες της Taf.

Στα 1000m2 της έκτασης του, στον παλιό κινηματογράφο ΡΙΒΟΛΙ, φιλοξενεί πλέον όχι μόνο τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών στα ράφια του παντοπωλείου, γλυκά του κουταλιού, βότανα και ζυμαρικά, ελληνικά παγωτά και αλείμματα αλλά και το μεζεδοπωλείο με πολλές προτάσεις για όλα τα γούστα.

Ο φούρνος προσφέρει καθημερινά φρεσκοψημένα κρουασάν, κεικ και μια μεγάλη ποικιλία από αρτοποιήματα και πίτες σε συνδυασμό με την ποιότητα των προϊόντων ΕΡΓΟΝ (μαρμελάδες, μέλια κλπ).

Επίσης, στον όροφο της Αγοράς θα διοργανώνονται μαθήματα μαγειρικής και όχι μόνο, εκθέσεις,παρουσιάσεις,γευστικές δοκιμές- συζητήσεις νέων προϊόντων.

Μια γαστρονομική εμπειρία περιμένει όποιον επισκεφτεί το χώρο, όπως λένε οι υπεύθυνοι του καταστήματος άλλωστε “Ο πελάτης μπορεί να φτιάξει το δικό του φαγητό, να ζήσει τη δική του εμπειρία, με βάση τις ανάγκες του, τις γεύσεις του, τις μνήμες του και την διάθεση του”.

Δείτε το προφίλ του Θωμά και Γιώργου Δούζη ΕΔΩ