Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι μέλη της εκστρατείας του Τραμπ είχαν επαφές με Ρώσους αξιωματούχους

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι μέλη της  εκστρατείας του Τραμπ είχαν επαφές με Ρώσους αξιωματούχους

Πρόκειται για πληροφορίες που δεν βασίζονται σε κανένα γεγονός και είναι αβάσιμες, τόνισε ο Ρώσος εκπρόσωπος. 

Το Κρεμλίνο τόνισε σήμερα ότι δεν βασίζονται σε γεγονότα οι πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, σύμφωνα με την οποία μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ είχαν επαφές με Ρώσους αξιωματούχους των υπηρεσιών Πληροφοριών.

«Μην πιστεύετε τις πληροφορίες των εφημερίδων, είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να ξεχωρίσουμε τις τοξικές και τις ψευδείς» ειδήσεις, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Υπογραμμίζοντας ότι οι πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα είναι ανώνυμες, ο Πεσκόφ εκτίμησε ότι «ίσως έχει έρθει η ώρα κάποιος να μιλήσει για όλα αυτά με το πρόσωπο ξεσκέπαστο».

«Ας μην πιστεύουμε τις ανώνυμες πληροφορίες, πρόκειται για πληροφορίες που δεν βασίζονται σε κανένα γεγονός», τόνισε ο ίδιος.

Η New York Times, επικαλούμενη τέσσερις πρώην και νυν Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε σε χθεσινό άρθρο της ότι τα τηλεφωνικά αρχεία και υποκλαπείσες τηλεφωνικές επικοινωνίες δείχνουν ότι μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και άλλοι συνεργάτες τους είχαν επανειλημμένα επαφές με ανώτερους αξιωματούχους των υπηρεσιών Πληροφοριών τη χρονιά πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της «Washington Post», ο Φλιν και ο πρέσβης Σεργκέι Κίσλιακ συζήτησαν τις κυρώσεις που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Ομπάμα στη Μόσχα, με αφορμή τις καταγγελίες για ρωσικές παρεμβάσεις στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών.

Όπως μετέδωσε το CNN, ο Γερουσιαστής, Τζον Κόρνιν, δήλωσε σε δημοσιογράφους την χθές πως οι επιτροπές της Γερουσίας που εποπτεύουν θέματα πληροφοριών και ασφάλειας πρέπει ξεκινήσουν έρευνα για τον Φλιν.

Ανάλογη πρόταση έκανε και Ρόι Μπλαντ, μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό KTRS, σημειώνοντας, παράλληλα, πως θέλει να μιλήσει με τον Μάικλ Φλιν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε πριν από εβδομάδες ότι ο σύμβουλός του δεν είχε πει την αλήθεια για τις επαφές του με τον Ρώσο πρέσβη και ζήτησε την παραίτηση του Μάικλ Φλιν αφότου κατέληξε ότι δεν μπορεί να τον εμπιστευθεί, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Στην ημερήσια ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Σιν Σπάισερ δήλωσε ότι η ομάδα του Αμερικανού προέδρου «εξέταζε και αξιολογούσε αυτό το θέμα σε καθημερινή βάση προσπαθώντας να εξακριβώσει την αλήθεια» και κατέληξε ότι αν και δεν υπήρξε παραβίαση του νόμου, ο Φλιν δεν μπορούσε να παραμείνει πλέον στη θέση του.

«Η διάβρωση της εμπιστοσύνης ως συνέπεια αυτής της κατάστασης και μία άλλη σειρά αμφισβητήσιμων περιστατικών οδήγησαν τον πρόεδρο να ζητήσει από τον Στρατηγό Φλιν την παραίτησή του», είπε ακόμη ο Σπάισερ.