To μεγαλύτερο fund στον κόσμο γίνεται contrarian και στοιχηματίζει κατά των αγορών

To μεγαλύτερο fund στον κόσμο γίνεται contrarian και στοιχηματίζει κατά των αγορών
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
O CEO του fund, Νikolai Tangen, περιέγραψε την Πέμπτη ένα τριετές σχέδιο για τον περιορισμό των ζημιών

Ένα από τα μεγαλύτερα funds στον κόσμο, με έδρα τη Νορβηγία, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενθαρρύνει τους traders να στοιχηματίσουν ενάντια στην αγορά

Eιδικότερα, ο CEO του fund, Νikolai Tangen, περιέγραψε την Πέμπτη ένα τριετές σχέδιο για τον περιορισμό των ζημιών, που σωρεύονται μεσούσης της τρέχουσας bear market, η οποία μαίνεται λόγω πληθωρισμού, επιτοκιακών αυξήσεων και του πολέμου στην Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, το επενδυτικό ταμείο – για πρώτη φορά στην ιστορία του – κοιτάζει σε ένα μέλλον όπου οι επενδύσεις αποδίδουν ένα κλάσμα από αυτό που έχει συνηθίσει να βλέπει.

Ο επικεφαλής του, Νikolai Tangen, ο οποίος έχει επανειλημμένα πει στους συμπατριώτες του να προετοιμαστούν για «πολύ χαμηλές αποδόσεις», ανέφερε πως, πλέον, «οι υπερβολικές αποδόσεις είναι πιο σημαντικές από ποτέ».

Ο Tangen δήλωσε ότι το κλειδί για να νικήσει τον δείκτη αναφοράς θα είναι να «οδηγήσει το ταμείο να γίνει πιο μακροπρόθεσμο, πιο αντιφατικό και πιο ενεργό στην αρνητική επιλογή».

Αυτό σημαίνει ότι «υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν θέλουμε να έχουμε», είπε, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλούτος…

Αντλώντας πλούτο από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα, το αμοιβαίο κεφάλαιο με έδρα το Όσλο προειδοποιεί για παρατεταμένη ύφεση στις αγορές μετά την επίτευξη μέσης απόδοσης 6% στο τέταρτο του αιώνα της ύπαρξής του.

Το γ’ τρίμηνο σημείωσε απώλειες 4,4%, που ισοδυναμούν με απώλειες περίπου 43 δισεκ. δολ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το fund είναι σε μεγάλο βαθμό οπαδός των επενδύσεων σε δείκτες. Σε έναν «ασταθή κόσμο, πρέπει να είστε πιο μακροπρόθεσμοι και να είστε πιο contrarian», είπε ο Tangen. Αυτό συμβαίνει «γιατί θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες όταν μπορείτε να κάνετε το αντίθετο από όλους τους άλλους».

Σε έναν «ασταθή κόσμο, πρέπει να είστε πιο μακροπρόθεσμοι και να είστε πιο αντιφατικοί», δήλωσε ο Tangen.

Αυτό συμβαίνει «επειδή θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες όταν μπορείτε να κάνετε το αντίθετο από όλους τους άλλους»

Η στρατηγική «παίζει σε αυτή την αυξημένη γεωπολιτική αβεβαιότητα» και τη μερική αντιστροφή της παγκοσμιοποίησης, είπε, καθώς το ταμείο πλούτου δημοσίευσε την τριετή στρατηγική του.