Το «μεγάλο σχέδιο» της Tesla

Το «μεγάλο σχέδιο» της Tesla
epa05126165 CEO of SpaceX and Tesla Motors Inc., Elon Musk speaks during the StartmeupHK Festival in Hong Kong, China, 26 January 2016. The StartmeupHK Festival runs through 29 January. EPA/JEROME FAVRE

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε τα φιλόδοξα πλάνα της εταιρεία του.

Ο επικεφαλής της Tesla δεν θέλει να μείνει μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αποκάλυψε το βράδυ της Τετάρτης το λεγόμενο «μεγάλο σχέδιο» της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει την πώληση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, φορτηγών, υβριδικών και μικρών SUV.

Επιπλέον, ένα από το οράματα του Μασκ σε αυτό το πλάνο παραμένει η αυτοματοποιημένη οδήγηση χωρίς οδηγό.

Το ανανεωμένο πλάνο της εταιρείας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Tesla θέλει να εξαγοράσει την Solar City, την επιχείρηση εκμετάλλευσης ηλιακής ενέργειας στην οποία προεδρεύει ο Μασκ.

Στον ιδανικό κόσμο του Έλον Μασκ, η ενέργεια θα συλλέγεται από τα ηλιακά πάνελ στα σπίτια όλων των ανθρώπων, και θα περνά ύστερα στις μπαταρίες των αυτοκινήτων τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Tesla, ήδη η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης της τεχνολογίας για τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Ειδικά για τα δεύτερα, ο Μασκ έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να απομακρυνθούν όλα τα βαριά μηχανικά μέρη και να προστεθούν επιπλέον θέσεις για τους επιβάτες.

Επιπλέον ο Έλον Μασκ υποστήριξε ότι η τεχνολογία της Tesla για την αυτόματη οδήγηση χωρίς οδηγό είναι δέκα φορές πιο ασφαλής από την παραδοσιακή διαδικασία. Επιπλέον υπερασπίστηκε το λογισμικό της εταιρείας το οποίο αυτήν την περίοδο βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αμερικανικές αρχές έπειτα από ένα θανατηφόρο ατύχημα.

Μια ακόμη τολμηρή κίνηση που αποκάλυψε ο Μασκ είναι η δημιουργία ενός στόλου ηλεκτροκίνητων ταξί ο οποίος αναμένεται να ανταγωνιστεί την Uber. Μέρος του συγκεκριμένου σχεδίου είναι ακόμη και η μίσθωση των αυτοκινήτων από τους ιδιοκτήτες τους, όσο αυτοί βρίσκονται –για παράδειγμα- στη δουλειά τους ή για διακοπές.