Το μικροσκοπικό παιχνίδι που πωλήθηκε για 21.500 δολάρια

Το μικροσκοπικό παιχνίδι που πωλήθηκε για 21.500 δολάρια

Τα μικροσκοπικά αυτά παιχνίδια έχουν αποφέρει στην εταιρεία πάνω από 125 εκατ. δολάρια μέσα σε ένα χρόνο. 

Τα μικροσκοπικά πλαστικά χαριτωμένα παιχνίδια Shopkins έχουν εντυπωσιάσει την παγκόσμια αγορά τόσο που κάποιος πλήρωσε 21.500 δολάρια για να αποκτήσει ένα από αυτά.

Η συγκεκριμένη φιγούρα ονομάζεται «Gemma Stone» και προστέθηκε στην κατηγορία των Shopkins παιχνιδιών τον περασμένο Φεβρουάριο. Όλοι οι χαρακτήρες μοιάζουν με αντικείμενα καθημερινής χρήσης για παιδιά, από κατεψυγμένα μπιζέλια μέχρι και «παπούτσια» συρραπτικά, ενώ κάθε παιχνίδι έχει σύντομο και παιχνιδιάρικο όνομα, όπως «Poppy Corn», «Penny Pencil», «Cheeky Chocolate».

Το «Gemma Stone» είναι φτιαγμένο από κρύσταλλο και είναι το πιο σπάνιο παιχνίδι των Shopkins. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, ο ίδιος δεν είχε την πρόθεση να το πωλήσει, το ήθελε μόνο για ξεχωριστές εμφανίσεις στο YouTube.

Τα μικροσκοπικά αυτά παιχνίδια έχουν αποφέρει στην εταιρεία πάνω από 125 εκατ. δολάρια από το 2014, ενώ στη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης, Google, βρίσκεται στη δεύτερη θέση αναζήτησης παιχνιδιών από τον προσεχή Οκτώβριο.

«Στόχος των Shopkins είναι να εμπνέουν τη φαντασία των παιδιών», δήλωσε ο VP του μάρκετινγκ της Moose Toys, Αλί Μπαραγιά.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν 420 φιγούρες Shopkins σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και των συλλεκτικών που πωλούνται για χιλιάδες δολάρια στο eBay.