Το Mobile World Congress ίσως είναι η πρώτη μεγάλη εμπορική έκθεση όπου θα επιτραπεί η παρουσία επισκεπτών

Το Mobile World Congress ίσως είναι η πρώτη μεγάλη εμπορική έκθεση όπου θα επιτραπεί η παρουσία επισκεπτών
epaselect epa09030892 Participants listen to the keynote speakers on the opening ceremony of the MWC (Mobile World Congress) Shanghai 2021 in Shanghai, China, 23 February 2021. Asia's Tech Event of the year, MWC Shanghai 2021, is taking place today at the Shanghai new International Expo Centre. It is one of the first in-person events since the COVID-19 breakout. The themes of the events are 5G connectivity, Artificial Intelligence, Connected Industry, and Start-up Innovations. EPA/ALEX PLAVEVSKI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το MWC ήταν μία από τις πρώτες μεγάλες θερινές εμπορικές εκθέσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, με την ακύρωση του MWC Barcelona 2020 τον Φεβρουάριο.

του Chris Morris

Ο κλάδος συνεδρίων και εκθέσεων ανέστειλε απότομα τις δραστηριότητές του πέρυσι, όταν άρχισαν να επεκτείνονται τα lockdown λόγω της πανδημίας. Τώρα, όμως, αρχίζουν να υπάρχουν κάποια πρώτα σημάδια …ζωής.

Το Mobile World Congress (MWC), το μεγαλύτερο εμπορικό show του κλάδου του wireless, σχεδιάζει να υποδεχθεί 50.000 άτομα στη Βαρκελώνη στα τέλη Ιουνίου. Η ένωση GSM Association (GSMA), η οποία διοργανώνει την έκθεση, λέει ότι όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό τεστ για τον COVID-19 και να το επαναλάβουν μετά από 72 ώρες.

Το event θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου.

Το MWC ήταν μία από τις πρώτες μεγάλες θερινές εμπορικές εκθέσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, με την ακύρωση του MWC Barcelona 2020 τον Φεβρουάριο. Η κίνηση κατέδειξε τότε πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση και ότι την αντιλαμβάνονταν ως τέτοια οι επιχειρηματικοί ηγέτες.

Ο αριθμός των 50.000 επισκεπτών είναι φυσικά μεγάλος, ύστερα από έναν χρόνο όπου συνεχώς ακούμε για τον κίνδυνο του μεγάλου πλήθους. Και πάλι, όμως, είναι μικρότερος από τον συνηθισμένο αριθμό των συμμετεχόντων· στο MWC Barcelona 2019 παρευρέθηκαν 109.000 επισκέπτες και 2.400 εκθέτες.

Η GSMA έχει ήδη τεστάρει τη δυνατότητα διοργάνωσης τέτοιων show. Τον Φεβρουάριο, 17.000 άτομα παρευρέθηκαν στο MWC Shanghai. Αξιωματούχοι είπαν στο Bloomberg ότι δεν υπήρξε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID που να προέκυψε από το event, και το γεγονός αυτό ενθάρρυνε τη διοργανώτρια αρχή να προχωρήσει με μια ακόμα μεγαλύτερη εκδήλωση αυτό το καλοκαίρι.

Οι εμπορικές εκθέσεις δεν είναι απλώς μια ευκαιρία παρουσίασης νέων προϊόντων. Για οργανώσεις όπως η GSMA, αποτελούν και ένα κρίσιμο κανάλι εσόδων, καθώς οι εκθέτες δαπανούν εκατομμύρια δολάρια για την εξασφάλιση καλών χώρων για τα περίπτερά τους.

Άλλα trade shows θα παραμείνουν εικονικά φέτος. Το E3, η ετήσια συνάντηση του κλάδου των βιντεοπαιχνιδιών, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά φέτος. Και το Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να διοργανωθεί event με την παρουσία ατόμων πριν το 2022.

Πηγή: fortune.com