Το νέο διαδικτυακό πανεπιστήμιο του συνιδρυτή της Apple

Το νέο διαδικτυακό πανεπιστήμιο του συνιδρυτή της Apple
epa06078293 The co-founder of Apple, Steve Wozniak, speaks during a conference at the Jalisco Campus Party in Guadalajara, Mexico, 09 July 2017. The international technology festival Campus Party attracted about 25,000 attendees. Along with featured keynote speakers and a trade show, there were sessions on digital security, development and hacking, digital creativity, virtual reality and interactive marketing. EPA/Ulises Ruiz Basurto

Το όνομά του: Woz U.

 

Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, αρχίζει να δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ο τεχνολόγος της Σίλικον Βάλεϊ που συνέβαλλε στη δημιουργία της Apple πριν από 40 χρόνια μαζί με τον Steve Jobs, μόλις ξεκίνησε το Woz U, ένα διαδικτυακό πανεπιστήμιο.

Ο ίδιος σχεδιάζει να κατασκευάσει και κτίρια για το πανεπιστήμιο σε πάνω από 30 πόλεις των ΗΠΑ και χωρών του εξωτερικού που δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα.

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα, η εταιρική έδρα του οποίου βρίσκεται στην Αριζόνα, προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα με στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην επιστήμη των υπολογιστών και άλλους σχετικούς τομείς ώστε να εξασφαλίσουν απασχόληση στον κλάδο της τεχνολογίας.

Το Woz U είναι κομμάτι του ιδιωτικού, κερδοσκοπικού Southern Careers Institute, που διαθέτει εφτά campus στο Τέξας καθώς και διαδικτυακή σχολή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Woz U, αν και συνδέεται με το Southern Careers Institute, το ίδρυμα σχεδιάζει «να συνεργαστεί με άλλα κολλέγια και ακαδημαϊκούς θεσμούς καθώς αναπτυσσόμαστε».

«Στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε και να καταρτίσουμε ανθρώπους σε ψηφιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την εύρεση εργασίας χωρίς να τους βυθίσουμε στα χρέη» δήλωσε ο Wozniak, ο οποίος κάποτε ήταν δάσκαλος σε δημοτικό.

«Οι άνθρωποι συχνά φοβούνται να διαλέξουν μια καριέρα που να βασίζεται στην τεχνολογία επειδή νομίζουν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Ξέρω ότι μπορούν, και θέλω να τους δείξω πώς» κατέληξε.

Σήμερα, τα μόνα μαθήματα που προσφέρονται διαδικτυακά αφορούν την ανάπτυξη λογισμικού, αλλά μέσα στο 2018 το ίδρυμα σχεδιάζει να παρουσιάσει μαθήματα που συνδέονται με την επιστήμη των δεδομένων, τις κινητές εφαρμογές και την κυβερνο-ασφάλεια, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Woz U.

Η ιστοσελίδα δεν αναφέρει τιμές, ενώ και ένας εκπρόσωπος του Woz U αρνήθηκε να μας αποκαλύψει τα δίδακτρα. Ανέφερε απλώς ότι «τα δίδακτρα θα διαφέρουν βάσει του προγράμματος ή των αναγκών εκ νέου κατάρτισης του σπουδαστή».