Tο νέο HTC One M9 κοντράρει στα ίσα Apple και Samsung

Tο νέο HTC One M9 κοντράρει στα ίσα Apple και Samsung

Το FORTUNE δοκίμασε το flagship τηλέφωνο της HTC σε πραγματικές συνθήκες. Αυτή είναι η ετυμηγορία του.

Από τον Jason Cipriani*

Για τη φετινή έκδοση του HTC One η εταιρεία ακολούθησε περισσότερο το δρόμο της εξέλιξης, παρά της επανάστασης. Το Μ9 μοιάζει πάρα πολύ με το περσινό Μ8 σε σημείο που δυσκολεύεσαι να βρεις διαφορές. Τα τρία γραμμάρια που αφαιρέθηκαν από το βάρος του δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο νέο μοντέλο το κουμπί on/off έχει μεταφερθεί στο πλάι της συσκευής, κίνηση απαραίτητη μια και όσο μεγαλώνουν τα κινητά (στις 5 ίντσες πλέον) η κίνηση του αντίχειρα προς το πάνω μέρος γίνεται όλο και πιο άβολη.

Το τηλέφωνο έχει μικρύνει ελαφρώς (14,4 εκ. ύψος, 6,8 εκ. πλάτος, 1 εκ. πάχος) και η εξωτερική του μεταλλική επίστρωση έχει ως αποτέλεσμα καλύτερο κράτημα, και λιγότερες πιθανότητες να σου πέσει, και προσφέρεται σε διάφορες αποχρώσεις του ασημί και του χρυσού.

Η κύρια κάμερα έχει φτάσει πια τα 20 megapixel, εντυπωσιακότατο νούμερο που σημαίνει πως η ποιότητα εγγραφής video είναι πια στα 4Κ. Η μέχρι πέρσι κύρια κάμερα έχει μεταφερθεί εμπρός, για τις καλύτερες selfie που βγάλατε ποτέ. Και με λειτουργία zoom.

HTC1

Το HTC One M9 «τρέχει» την τελευταία έκδοση του Android, το 5.0 Lollipop και φέρει το skin της εταιρείας με την ονομασία Sense 7. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν καλύτερο σύστημα ειδοποιήσεων, εύκολη εναλλαγή themes, animations κ.ά.

Το μόνο μείον που παρατήρησα ήταν η διάρκεια της μπαταρίας η οποία δεν κρατούσε μέχρι το τέλος της ημέρας.

Σε γενικές γραμμές, το M9 είναι για το M8 ό,τι και τα “s” μοντέλα στις ενδιάμεσες χρονιές των iPhone. Είναι όμως αρκετά καλό ώστε να σταθεί επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό; Νομίζω ναι.

Αν και την πρώτη μέρα απογοητεύτηκα λίγο από την έλλειψη κάποιας μεγάλης αλλαγής ή κάποιας σημαντικής νέας λειτουργίας, μου φάνηκε σαν απλώς ένα βελτιωμένο Μ8 και τίποτε άλλο. Στη συνέχεια, ωστόσο, εκτίμησα τις βελτιώσεις και κατέληξα στο σίγουρο συμπέρασμα: το M9 είναι ένα καταπληκτικό τηλέφωνο.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το καλύτερο Android τηλέφωνο της αγοράς; Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό προτού δοκιμάσω τα Samsung Galaxy S6 και S6 Edge. Αλλά μπορώ να πω με σιγουριά πως το M9 ανήκει δικαιωματικά στους διεκδικητές του τίτλου.

* O Jason Cipriani είναι αρθρογράφος του FORTUNE, υπεύθυνος για τη στήλη Logged In με θέμα την personal technology.