Το νέο στοίχημα της Uber είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου

Το νέο στοίχημα της Uber είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου

Μετά το αεροδρόμιο του Λονδίνου, ένα ακόμη θέλει να φτιάξει ειδικούς χώρους για τους οδηγούς. Και εκεί προσγειώνονται πάνω από 100 εκατ. τουρίστες!

Είτε μένετε στην Ελλάδα, είτε μένετε στο εξωτερικό σίγουρα θα έχετε εμπειρία απ’ το πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα ταξί στο αεροδρόμιο.

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες οδηγοί οι οποίοι προσπαθούσαν επί χρόνια να παίρνουν πολλές κούρσες μαζί ή που χρέωναν επιπλέον τους πελάτες. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει ακόμα και στις χώρες «πρότυπα».

Το πρόβλημα αυτό έρχονται να επιλύσουν οι εταιρείες μίσθωσης ταξί οι οποίες προσφέρουν αυτή την ασφάλεια στους πελάτες. Ξέρουν που τους περιμένει το ταξί τους,  ποιος είναι ο οδηγός τους και  πόσο θα πληρώσουν.

Ο «ηγέτης» της παγκόσμιας αγοράς είναι (και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να είναι) η Uber.

Νωρίτερα φέτος, το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου «έδωσε» μια συγκεκριμένη περιοχή στους οδηγούς Uber απ’ όπου θα μπορούσαν να παραλαμβάνουν τους πελάτες, καθώς και για άλλες ιδιωτικές εταιρείες ενοικίασης οχημάτων.

Σήμερα, η πόλη της Ατλάντα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να νομιμοποιήσει και να προβλέψει σημεία από όπου η Uber μπορεί να αφήνει και να παίρνει πελάτες στο αεροδρόμιο Hartsfield – Jackson.

Εάν η πρόταση του Δημάρχου της Ατλάντα, Kasim Reed, γίνει δεχτή το αεροδρόμιο το οποίο είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο και αποτελεί σημαντικό κόμβο για Delta, θα αλλάξει ριζικά.

Για να μπορούν οι οδηγοί να παίρνουν πελάτες, θα πρέπει να υποβληθούν σε ιδιωτικό έλεγχο του ιστορικού τους. Επίσης, τα αυτοκίνητα θα πρέπει να προμηθευτούν ένα αυτοκόλλητο απ’ το αεροδρόμιο που δείχνει ότι έχουν άδεια να παραλαμβάνουν πελάτες, ενώ θα υπάρχει και ένα όριο στον αριθμό των οχημάτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, θα υπάρξει επίσης μια έξτρα χρέωση 1,50 δολ. ανά διαδρομή το οποίο πηγαίνει κατευθείαν στην πόλη.

Αν συμβεί αυτό, θα υπάρξει μια μεγάλη αλλαγή στη «πίτα» της οικονομίας αφού πάνω από 100 εκατομμύρια επιβάτες που πετούν μέσω Ατλάντα κάθε χρόνο.

Διαβάστε ακόμα: GES: Oι ιδρυτές των LinkedIn, Uber και Airbnb αποκαλύπτουν τα σχέδια τους