Το Netflix φέρνει αλλαγές σε περιεχόμενο και τιμή για τους συνδρομητές

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα η πλατφόρμα έχει 183 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ ο μαζικός εγκλεισμός στο σπίτι λόγω κορωνοϊού και lockdowns ευνόησε το Netflix

Δημιουργήθηκε το 1997 στο Λος Γκάτος της Καλιφόρνια και έκτοτε έχει εξελίχθεί στη δημοφιλέστερη ίσως πλατφόρμα που προσφέρει συνδρομητική υπηρεσία streaming και δίνει στα μέλη μας τη δυνατότητα να βλέπουν τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες χωρίς διακοπές για διαφημίσεις.

Το Netflix εισήλθε στη βιομηχανία παραγωγής περιεχομένου το 2013, ξεκινώντας από την πρώτη της σειρά, το House of Cards και έχει κυκλοφορήσει εκατοντάδες πρωτότυπες σειρές ή ταινίες ξεπερνώντας οποιοδήποτε άλλο δίκτυο ή καλωδιακό κανάλι. Η είσοδός του στην Ελλάδα έγινε το 2016. Σήμερα έχει 183 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ ο μαζικός εγκλεισμός στο σπίτι λόγω κορωνοϊού και lockdowns ευνόησε το Netflix, το οποίο ανακοίνωσε ότι αύξησε κατά 15,8 εκατομμύρια τους συνδρομητές του σε όλο τον κόσμο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Παράλληλα, το διάστημα αυτό προσέλαβε άλλα 2.000 άτομα για να αντεπεξέλθει στην αυξημένη διεθνή ζήτηση.

Αυτή τη στιγμή το Νetflix βρίσκεται σε ένα «ενάρετο κύκλο», με τη έννοια ότι αναπτύσσει τις δραστηριότητές του και διευρύνει το προβάδισμά του έναντι άλλων ανταγωνιστικών υπηρεσιών streaming, όπως αναφέρει σε σημείωμά της η Pivotal Research Group, η οποία γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους αύξησε και την τιμή – στόχο για τη μετοχή στα 650 δολάρια, με δυνητική άνοδο 28% από την τιμή κλεισίματος της Τρίτης.