Το Netflix γίνεται ακριβότερο. Ποιοι θα πληρώνουν πιο πολλά

Το Netflix γίνεται ακριβότερο. Ποιοι θα πληρώνουν πιο πολλά
Photo:

Η πολιτική της εταιρείας αλλάζει, επιβραβεύοντας τους πιστούς της πελάτες.

Πρώτα τα άσχημα νέα: Το Netflix γίνεται πιο ακριβό από τον επόμενο μήνα για ορισμένους πελάτες του.

Τώρα τα καλά νέα: Όσο περισσότερο χρόνο είναι κάποιος συνδρομητής του, τόσο φτηνότερη θα είναι για εκείνον η υπηρεσία.

Όπως είχε αναφέρει από τον Οκτώβριο η εταιρεία, η αύξηση των τιμών που αφορά το σταθερό συμβόλαιο για προβολή σε οπιότητα HD θα αυξηθεί στα 10 δολάρια το μήνα, από 9 δολάρια που είναι τώρα. Όμως για τους μακροχρόνιους συνδρομητές η τιμή θα πέσει στα 8 δολάρια.

Η πρώτη αύξηση των τιμών θα έρθει το Μάιο, όμως η υπηρεσία θα γίνει σταδιακά ακριβότερη από αγορά σε αγορά. Πάντως, σύμφωνα με τη Netflix, οι περισσότεροι από τους μισούς της συνδρομητές βρίσκονται ήδη στην κατηγορία όσων θα δουν το λογαριασμό τους να μειώνεται.

Εκτός του HD προγράμματος των 10 δολαρίων, η Netflix θα προσφέρει και τη δυνατότητα συνδρομής σε standard definition προς 8 δολάρια το μήνα, η οποία θα επιτρέπει μόνο σε έναν χρήστη να μπορεί να παρακολουθεί τα προγράμματα από τον υπολογιστή του. Επιπλέον θα υπάρχει κι ένα πρόγραμμα των 12 δολαρίων, το οποίο θα εκπέμπει βίντεο σε ultra high definition και θα επιτρέπει την ταυτόχρονη αναπαραγωγή σε τέσσερις διαφορετικές οθόνες.

Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μια από τις τέσσερις παραπάνω προσφορές, ή να ακυρώσουν τη συνδρομή τους.

Στόχος της εταιρείας είναι να προωθήσει μια πολιτική επιβράβευσης των πιστών πελατών της και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το brand name της.

Όπως είπε σε συνεδρίαση των μετόχων της Netflix ο CEO Ριντ Χάστιγνκς, η εταιρεία δεν έχει απόλυτη ανάγκη αυτή τη στιγμή από επιπλέον κεφάλαια. Πλάνο της διοίκησης της εταιρείας είναι να επενδύσει τα έσοδα από την αύξηση των τιμών σε ακόμη καλύτερες παραγωγές από το 2017.