Το Netflix κέρδισε 15 εκατ. συνδρομητές με το πακέτο των διαφημίσεων – Οι επόμενες χορηγίες στην πλατφόρμα

Το Netflix κέρδισε 15 εκατ. συνδρομητές με το πακέτο των διαφημίσεων – Οι επόμενες χορηγίες στην πλατφόρμα
(EDITOR'S NOTE Image was created using multiple exposure in camera.) In this photo illustration the logo of Netflix is seen on the relevant stock chart. (Photo by Manuel Romano/NurPhoto) (Photo by Manuel Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Θα επιτρέπεται στους θεατές που παρακολουθούν πολλά επεισόδια μιας σειράς στη σειρά να λαμβάνουν το 4ο επεισόδιο χωρίς διαφημίσεις.

Τον αριθμό των 15 εκατ. μηνιαία ενεργών συνδρομητών (MAU) έχει αποφέρει στο Netflix στο συνδρομητικό πακέτο που επιτρέπει τις διαφημίσεις για τους χρήστες της πλατφόρμας, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας.

Σε δήλωση που έκανε η επικεφαλής διαφημίσεων της εταιρείας, Έιμι Ράινχαρντ, ανέφερε πως «έχουμε χτίσει ένα απίστευτο θεμέλιο, εστιάζοντας σε τομείς που οι διαφημιζόμενοι μας είπαν ότι έχουν μεγαλύτερη σημασία. Στόχος μας δεν είναι απλώς να προσφέρουμε τα ίδια προϊόντα και εργαλεία που έχει συνηθίσει να περιμένει ο κλάδος, αν και έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε αυτό το μέτωπο τον τελευταίο χρόνο. Είναι να δημιουργήσουμε κάτι μεγαλύτερο και καλύτερο από αυτό που υπάρχει σήμερα» σημείωσε η ίδια όπως μετέδωσε το deadline.com.

Σημειώνεται πως τον Μάιο του 2023 το Netflix είχε ανακοινώσει πως έχει 5 εκατ. μηνιαία ενεργούς συνδρομητές. Τον Οκτώβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε πως η βασική συνδρομή με διαφημίσεις (Basic With Ads tier) παρουσίασε αύξηση 70% για το τρίτο τρίμηνο.

Η μέτρηση MAU, ενώ είναι κοινή στον τομέα των διαφημίσεων ροής, δεν είναι το ίδιο με τους συνδρομητές που πληρώνουν. Το Netflix δεν έχει ακόμη αναλύσει πόσοι από τους 247 εκατομμύρια παγκόσμιους συνδρομητές του βρίσκονται στο διαφημιστικό πακέτο, το οποίο ξεκίνησε σε 12 χώρες πριν επεκταθεί παγκοσμίως.

Οι επόμενες χορηγίες

Η Ράινχαρντ έκανε και ένα «μάζεμα» για να ανακεφαλαιώσει ορισμένες πρόσφατες ανακοινώσεις προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης «binge ad», το οποίο θα είναι διαθέσιμο το πρώτο τρίμηνο του 2024. Το μέτρο επιτρέπει στους θεατές που παρακολουθούν πολλά επεισόδια μιας σειράς στη σειρά να λαμβάνουν το τέταρτο επεισόδιο χωρίς διαφημίσεις.

Οι χορηγίες τίτλων ήταν μια άλλη νέα ευκαιρία, σημείωσε η ίδια. Η Frito-Lay μπήκε πρόσφατα ως χορηγός στο Love Is Blind, με τα λογότυπά της να ενσωματώνονται στην κάρτα τίτλου της σειράς. Παρόμοιες ενεργοποιήσεις προβλέπονται και για το Squid Game: The Challenge και την επερχόμενη τελευταία σεζόν του The Crown.

Στις 14 Νοεμβρίου, η T-Mobile, η Nespresso και άλλοι θα είναι οι χορηγοί παρουσίασης του The Netflix Cup, ενός τουρνουά γκολφ, που θα είναι η πρώτη είσοδος της εταιρείας στον τομέα των ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: